Formu korumanın 15 altın kuralı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Formu korumanın temel kuralı metabolizmayı düşürmemek. Düşük kalorili beslenmek, akşam 20.00'den sonra yemek yememek de metabolizmayı hızlandırıyor. Metabolizmanız düşükse, bir türlü kilo veremiyorsanız triodinizi ölçtürmelisiniz

Metabolizmayı öğün sayısını artırarak hızlandırabilirsiniz. Kuru kayısı, erik, dut, üzüm ve vişne bağırsakları çalıştırır. Meyveleri ara öğünde ve kabuğuyla tüketin. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yemeye çalışın.

SINIR VAR MI?

Meyvenin kalorisiz olduğu düşünülerek sınırsız tüketilebileceği sanılıyor ama kalorisiz değil. Günde en azından iki porsiyon tüketilmesini öneriyor diyetisyenler. Normal büyüklükteki bir elma, bir muz iki porsiyon meyveye denk geliyor. İki-üç bardak portakal suyu içmek diyet yaptığınız anlamına gelmez. Suyu yerine meyvenin kendisini yiyin.

OLMAZSA OLMAZLAR

Meyve adından çok miktar önemli. Hemen hemen hepsinde posa vardır. Özel durumlarda potasyum açısından zengin olanlar (muz) alınabilir. Karpuz çok yenir, çok kalorisi olmasa da çok aşırıya kaçılmamalı. Kuru meyveler çok önemli. Örneğin kuru kayısıyı her zaman her yerde yemek mümkün.

KURU ÜZÜM, VİŞNE...

Bağırsak hareketlerini düzenliyor. Ama kayısı olmazsa kuru erik, kuru üzüm, vişne veya dut da yenebilir.

MEYVE ZAMANI

Aslında A vitamini içeren gruplar için yemekle arayı çok açmamak gerekebilir. Çünkü vitaminin vücutta emilimi düşüyor. Meyve istendiği zaman yenebilir, ara öğün olarak iyidir. Kesinlikle kabuğuyla yenmeli. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yiyin portakalın beyazı bile soyulmamalı.

BUNLARI UNUTMAYIN

Kilo vermek için öğün atlamayın

. Bol bol hareket edin.

Metabolizmanızı canlı tutun.

Su, doğal detoks olduğunu unutmayın.

Doğal vitamin, mineral ve antioksidanlardan vazgeçmeyin.

Kalsiyum ve posa tüketin.

CIZZZ TEHLİKE

Yağı tamamen kesmeyin ama aşırı yağlı yiyeceklerden de uzak durun.

Tek çeşit yiyecekle diyet yapmayın, zarar görürsünüz.

Çok az yemek yemeye çalışmak, aç kalmak zayıflamak değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber