Adalet Bakanlığı personelinin nakil yönetmeliğinde neler değişti?

Bu yazıda Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere yer vereceğiz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Temmuz 2018 00:01, Son Güncelleme : 01 Temmuz 2018 10:49
Adalet Bakanlığı personelinin nakil yönetmeliğinde neler değişti?

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği, 30 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle değiştirilmiştir.

Toplam 6 maddede değişiklik yapılmıştır. Yapılan 3 değişiklik toplu atama usulüne ilişkindir. Bir değişiklik ise yazı işleri ve idari işler müdürlerinin nakillerine ilişkindir.

En dikkat çekici düzenleme ise şu şekildedir: ,

Daha önce sadece Ceza infaz kurumları ve tutukevleri ile denetimli serbestlik müdürlükleri personeli için uygulanan

"son görev yerindeki eylemi ile ilgili olarak son iki yıl içerisinde uyarma ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış bulunması,"

kısıtlaması tüm personeli kapsayacak hale getirilmiştir. Yani uyarma ve kınamadan daha yüksek bir disiplin cezası alanlar nakil talebinde bulunamayacaktır.

İŞTE YAPILAN DÜZENLEMELER

MADDE 1 - 10/07/2003 tarihli 25164 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiş, üçüncü fıkrasının (b) bendi yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkrada yer alan "şartları" ibaresi "şartı" olarak değiştirilmiştir.

"c) Son görev yerindeki eylemi ile ilgili olarak son iki yıl içerisinde uyarma ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış bulunması,"

ESKİ HÜKÜM

Naklen atama esasları

Madde 22 - Bu Yönetmelik kapsamındaki memurların unvan ve sınıf değişikliği olmaksızın naklen atanabilmeleri için;

a) Görev yaptıkları adalet komisyonları yetki alanı içerisinde en az iki yıl hizmet etmiş olmaları,

b) Atanmak istedikleri veya atanacakları yerlerde durumlarına uygun bir kadro ve ihtiyaç bulunması,

gerekir.

Askerlikte, açıkta ve aylıksız izinde geçirilen süreler ile hastalık raporlarının üç aydan fazlası birinci fıkrada belirtilen iki yıllık sürenin hesabında dikkate alınmaz.

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri ile denetimli serbestlik (...) müdürlükleri personeli için birinci fıkrada belirtilenlere ilave olarak;

a) Son iki yıllık sicil raporlarının iyi olması veya son beş yıla kadar olan sicil raporları ortalamasının, olumsuz notu bulunmamak ve en fazla bir orta notu bulunmak şartıyla en az 80 puan olması ve varsa son beş yıl içerisinde denetim elemanlarınca düzenlenen raporların zayıf olmaması,

b) Son görev yerindeki eylemi ile ilgili olarak son iki yıl içerisinde uyarma ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış bulunması,

şartları da aranır.

Atamaları adalet komisyonlarınca teklif edilenler dışındaki ceza infaz kurumları ve tutukevleri personelinin naklen atamaları her yılın Haziran ayında toplu olarak yapılır. Ancak gerek görülmesi durumunda bu personelin ataması her zaman yapılabilir.

Birinci fıkrada belirtilen şartları taşıyan ve atamaları adalet komisyonlarınca teklif edilen personelin komisyonlar arası naklen atama işlemleri, ilanda belirtilecek usul ve esaslar çerçevesinde toplu olarak da yapılabilir.

DEĞERLENDİRME

Son görev yerinde, iki yıl içinde Uyarma ve Kınamadan daha yüksek bir disiplin cezası alanlar naklen yer değiştirmeye başvuramayacak


MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 22/A maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Yazı işleri ve idari işler müdürlerinin isteğe bağlı yer değiştirme talepleri bu Yönetmeliğin 22/C maddesindeki hükümler uyarınca değerlendirilir."

DEĞERLENDİRME

Yazı işleri ve idari işler müdürlerinin isteğe bağlı yer değiştirme taleplerinin, yönetmeliğe yeni eklenen ve aşağıda yer alan yeni maddeye göre yapılacağı belirtilmiştir.


MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğe 22/B maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 22/C maddesi eklenmiştir.

"Madde 22/C

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli hariç atamaları adalet komisyonlarınca teklif edilen personelin isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri yılda bir defa olmak üzere yaz döneminde gerçekleştirilir.

Birinci fıkrada belirtilen personelin isteğe bağlı yer değiştirme talepleri hizmet puanı, iş ve kadro durumu esas alınarak değerlendirilir.

Görev yerleri, adli ve idari yargıda görev yapan personel bakımından 19/02/1988 tarihli ve 19730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen beş bölgeye ayrılır. Hizmet puanı, adli ve idari yargıda görev yapan personelin bu beş bölgede geçen hizmet süreleri esas alınmak suretiyle Bakanlıkça belirlenecek ilkeler doğrultusunda hesaplanır.

Bakanlık üçüncü fıkrada belirtilen bölgeleri gerekli gördüğü takdirde alt kısımlara ayırmaya yetkilidir.

Bu madde kapsamındaki personelin isteğe bağlı yer değiştirme taleplerinde bu Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan hizmet süreleri son görev yeri; beşinci ve dördüncü bölge olan personel için en az iki, üçüncü bölge olan personel için en az üç, ikinci bölge olan personel için en az dört, birinci bölge olan personel için en az beş yıl olarak uygulanır. Bakanlık bu süreleri kısaltmaya yetkilidir."

DEĞERLENDİRME

İsteğe bağlı yer değiştirmelerde, beş bölgedeki hizmet puanına bakılacak.


MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Toplu atama usulü uygulanması durumunda aile birliği mazeretine dayalı naklen atama işlemleri yılda iki kez gerçekleştirilir."

DEĞERLENDİRME

Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmeler yılda 2 kez yapılabilecek


MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesine ikinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.

"Bu madde kapsamındaki naklen atamalarda 22 nci maddenin beşinci fıkrasındaki toplu atama usulü de uygulanabilir. Toplu atama usulü uygulanması durumunda naklen atama işlemleri yılda iki kez gerçekleştirilir."

DEĞERLENDİRME

Engelilik durumu nedeniyle atamalarda, toplu atama usulü uygulanabilecek


MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Ek 3 üncü madde eklenmiştir.

"Ek Madde 3 - Terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, Devlet memuru olarak görev yapan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin; yer değiştirme suretiyle atanma talepleri, bu durumlarının ilgili makamlarca belgelendirilmiş olması kaydıyla, kadro imkanları da dikkate alınmak suretiyle bu Yönetmelikteki kısıtlayıcı hükümlere bakılmaksızın öncelikle yerine getirilir.

Bu madde kapsamındaki naklen atamalarda 22 nci maddenin beşinci fıkrasındaki toplu atama usulü de uygulanabilir. Toplu atama usulü uygulanması durumunda naklen atama işlemleri yılda iki kez gerçekleştirilir."

DEĞERLENDİRME

Şehit eşi, malul ile er ve erbaşların memur olan eşlerinin nakilleri için özel düzenleme yapıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber