Tüm öğretmenler artık seminer çalışmalarına kendi okulunda katılacak

MEB'in Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişikliğe göre, mesleki çalışmaların tümü öğretmenlerin kendi okulunda yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Temmuz 2019 12:35, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2019 13:20
Tüm öğretmenler artık seminer çalışmalarına kendi okulunda katılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklik 10 Temmuz 2019 Tarihli ve 30827 Sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik

Bazı değişikliklerle ilgili yaptığımız haberler şu şekildedir:

Okul öncesi ve ilkokul yönetmeliğinde yapılan 44 değişiklik

Öğretmenlerin nöbet görevlerine yeni düzenleme

Öğretmenlere verilecek görevler, 5 gün önceden bildirilecek

İlkokula kayıtlar yaşı baştan sona yeniden düzenlendi

Normal eğitim yapan ilkokullarda teneffüs süresi arttı

Anaokullarda da rehberlik servisi oluşturulacak

Öğretmenler ders kesiminden 1 Temmuz'a ve 1 Eylül'den derslerin başlamasına kadar mesleki çalışma yaparlar.

ilgili yönetmeliklere göre öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilmekteydiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda bu uygulamayı yürürlükten kaldırmıştır.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yürürlükten kaldırılan uygulama;

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin mesleki çalışmaları" başlıklı 38. maddesi 3. fıkrası (c) bendi; "(3)Derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar yapılacak mesleki çalışmalarda; c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır."

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yeni uygulama;

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin mesleki çalışmaları" başlıklı 38. maddesi 3. fıkrası; "(3) Yönetici ve öğretmenler ara tatillerde, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına ve derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süre içerisinde okul müdürlüğü, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü veya Bakanlıkça belirlenen mesleki çalışmaları kendi okullarında yürütürler. Ancak öğretmenler ilgili genel müdürlükler tarafından belirlenen mesleki eğitim konuları dahilinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan program çerçevesinde ilkokullarda zümre bazında, diğer okullarda ise alan bazında belli merkez veya merkezlerde mesleki eğitime tabi tutulabilirler."

İlköğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikten sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik 12 Temmuz 2019 Tarihli ve 30829 Sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik

Bazı değişikliklerle ilgili yaptığımız haberler şu şekildedir:

Ara tatil lise yönetmeliğine işlendi. Mesleki çalışma maddesi değişti

Liselerde yürürlükten kaldırılan uygulama;

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin mesleki çalışmaları" başlıklı 87. maddesi 3. fıkrası (b) bendi; "(3) Yönetici ve öğretmenler; b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar."

Liselerde yeni uygulama;

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin mesleki çalışmaları" başlıklı 87. maddesi 1. fıkrası; (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler; eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dahilinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur."

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber