MEB'den ADSL Ücretlerinin Ödenmesine ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADSL Ücretlerinin Ödenmesi İle İlgili Önemli Duyuru

Bakanlığımıza bağlı okulların ADSL internet bağlantı ücretlerinin okullara, dolayısıyla velilere ödetileceğine dair kamuoyunda çıkan haberlere karşı aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Bu güne kadar Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumların hızlı, güvenilir ve ucuz şekilde internete erişimini sağlamak üzere gerçekleştirilen çalışmalarla yaklaşık 30.000 okul/kuruma geniş bant ADSL bağlantısı ile internet erişimi sağlanmıştır. Böylece lise ve dengi okulların % 95'inin (Lise ve dengi okul öğrencilerinin %99'u), ilköğretim okulların %59'unun (İlköğretim okullarının öğrencilerinin %93'ü) olmak üzere yaklaşık 12 milyon öğrencinin ve 400.000 bilgisayarın İnternet erişimi sağlanmış bulunmaktadır. Bağlantısı gerçekleştirilemeyen; kablolu ADSL internet erişimi sağlanması mümkün olmayan 5.274 okul/kurumumuza Uydu İnternet erişimi, kablolu ADSL internet erişimi sağlanması mümkün olan 9.142 okul/kurumumuza da ADSL internet erişimi sağlanması amacıyla çalışmalar başlatılmış olup, 2008 yılı sonuna kadar internet erişimleri gerçekleştirilmiş olacaktır.

2003 yılında başlatılan ve e-Okul dâhil birçok proje ve uygulamaya imkân sağlayan "MEB internet Erişimi Projesi" kapsamında ADSL internet erişim ücretleri, önceki yıllarda olduğu gibi 2008 yılında da genel bütçe ödenekleriyle yürütülmektedir.

Önceki yıllara göre bu yıl ve takip edilen yıllar uygulamasının farkı (önceki yıllarda merkezden ödeme yapılmış iken) 5018 Sayılı Kanuna da bağlı olarak merkezden sağlanan ödeneklerin yerel düzeyde kullanılarak hizmet alımı yapılmasıdır. Bu kapsamda 2008 yılının ilk 6 aylık ADSL ödenekleri, Bakanlığımızın ilgili Genel Müdürlükleri aracılığıyla il, ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul hesaplarına aktarılmıştır. E-Dönüşüm Türkiye Projesi için de önemli olan "MEB internet Erişimi Projesi"nde ADSL internet ücretlerinin okulun kendi imkânları ya da okul aile birliklerine finanse ettirilmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber