Öğretmenler, aldıkları KEY paralarını okullarının bakım ve onarımı için harcadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde köy öğretmenleri, yeni eğitim öğretim yılı öncesi gerekli maddi desteği bulamayınca bakım ve onarım işlerini KEY yardımından aldıkları parayla gerçekleştirdi. Aralarında okul müdür yardımcısı ve bir memurun da bulunduğu 10 öğretmen, biriktirdikleri para ile önce gerekli malzemeleri aldı, ardından kolları sıvayıp okulu baştan aşağı boyadı.

Nurdağı ilçesinde taşımalı eğitim yapılan Çakmak Köyü Mahmut Çakmak İlköğretim Okulu öğretmenleri, 13 köyden toplam 257 öğrenciye hizmet veren okulun boya ile tamir ve bakım için gerekli maddi desteği bulamadı. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerine güzel bir ortamda ders vermeyi hedefleyen okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen ve bir memur, Konut Edindirme Yardımı'ndan kendilerine ödenen paraları okulun boyanması ve bakımında kullanmaya karar verdi. KEY yardımının bir bölümüyle boya, fırça ve değişik malzemeler satın alan öğretmenler, bununla da yetinmedi. Kollarını sıvayıp duvar boyadı; dolap ve kapı tamiratı yaptı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Çakmak İlköğretim Okul Müdürü Cafer Kerpiçci, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan okulun bakımdan geçirilmesinin gerekliliğini köylüye ve muhtara anlattıklarını, ancak köylüden tamir için gerekli olan 5 bin YTL'yi temin edemediklerini söyledi. Kerpiçci, "Öğretmenlerimiz elini taşın altına koydu, aldıkları KEY ödemelerinin bir bölümünü okul için harcadı. Okul personeli olarak bu görüntüden çok sıkıntı alıyorduk. Bu hususta birçok usta boyacılarla görüştük; çok para istediler. Okul bizim okulumuzdur dedik. Personel olarak tamirat ve boya işlerine eli yakışan arkadaşlarımız vardı. Key paralarının bir kısmı ile boya fırça ve benzeri malzemeleri aldık. Geri kalan işlerde tüm personel eşleri ile el ele vererek gece gündüz demeden önce tamiratı, sonra da boyasını yaptık. Gece geç vakitlere kadar çalışma yaparken, öğretmen arkadaşlarımızın eşleri hem bizlere yardım ediyor, hem iftar yemeklerimizi yaptı. Bazen küçük çocuklarını yanlarına alıp çalışma yapan bayan öğretmenlerimiz bile oldu. Boya ve tamirat işleri ile yetinmeyen arkadaşlarımız kapı, pencere, dolap ve benzeri yerlerin tamiratını da yaptı. Okulumuz taşımalı okul statüsündedir. İnşallah öğrencilerimiz, Pazartesi günü pırıl pırıl bir okulda eğitime başlayacak" diye konuştu.

Yarıyıl tatilinde okulun çevre istinat duvarı ile bahçe düzenlemesini de yapmayı planladıklarını anlatan Kerpiçci, "Okul da bizim öğrenciler de. Biz bizimle olan her şeyden eğitim için fedakârlık yapmaya hazırız" dedi. Okulun önce kırık dökük yerlerini tamir ettiklerini, öğretmen dolapları ile kitaplıkları onardıklarını anlatan Sınıf Öğretmeni Süleyman Ersoy, okulun basketbol potalarını da elden geçirdiklerini söyledi. Ersoy, öğrencileri için ellerinden geldiğince her şeyi yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber