Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi (ÖMGEP) kapsamında 06 Temmuz?23 Ağustos 2009 tarihleri arasında İzmit Kartepe 'de Matematik ve Fen ve Teknoloji öğretmenlerine eğitim verilmesi ile ilgili resmi yazı yayımlandı.

ÖĞRETMEN MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMİ PROJESİ (ÖMGEP)

Planlanan hizmet içi eğitim programının amacı:

Türkiye'nin milli hedefleri ve milli eğitimin genel amaçlarıyla uyumlu olarak, kampa katılan öğretmenlerin, bireysel yeteneklerini geliştirmiş, Türk kültür ve medeniyetini bilen, Atatürk'ün ideallerine bağlı, dünyayı tanıyan, demokrasiye inanan, doğayı koruyan, uluslararası standartlarda çağdaş bilgi ve yöntemleri kullanan, bilgi, beceri ve erdemiyle öğrencilerine model olacak, Türk çocuklarını ve dolayısıyla Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak niteliklerle donatacak bilge ve çağdaş öğretmenler olarak gelişimlerini sağlamaktır.

?Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi (ÖMGEP)? çerçevesinde Türkiye genelindeki 350 ilköğretim okulundan ikişer (2) öğretmen 6 Temmuz ile 23 Ağustos 2009 tarihleri arasında İzmit Kartepe Green Park Hotel'de hizmet içi eğitime alınacaktır. Belirlenen okullardan 1 matematik ile 1 fen ve teknoloji branş öğretmeni olmak üzere toplamda 700 öğretmen içerisinden her hafta 100 öğretmenin katılımı ile 7 haftalık mesleki eğitim projesi gerçekleştirilecektir.

?Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi (ÖMGEP)?, ilköğretim okulu matematik ile fen ve teknoloji öğretmenleri için hazırlanan ve 2009 yılı 06 Temmuz- 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek bir hizmet içi eğitim etkinliğidir. Seçilen öğretmenler gruplar halinde yedi tam gün sürecek bir kampa alınacak ve her grup alanlarında uzman öğretim üyeleriyle toplam 40 saatlik, mesleki gelişim eğitimi çalışması gerçekleştirecektir.

Programın içeriği;

Öğretmenlere bilimsel düşünme becerisi kazandırma,

?Çoklu Zekâ? alanlarına göre oluşturulmuş yapılandırmacı aktif öğretim yöntemlerini kullanma becerisi kazandırma,

?Sınıf Yönetimi? becerisini geliştirebilme,

Farklı branşlardaki öğretmenlerin nasıl bir arada çalışabileceğini gösterme,

Hiperaktif çocuklarla başa çıkma yöntemlerini gösterme,

Yeni müfredata uygun ölçme değerlendirme tekniklerini kullanma vb. gibi konulardan oluşmaktadır.

Eğitime alınan öğretmenlerin başarılı olabilmesi için her türlü etkinliğe aktif olarak katılması, kendi öğretmenlik deneyimlerini uygulama sürecinde aktif kullanmaları, eğitim faaliyetlerinde öğrenilenlerin ışığında öğretmenlik bilgi, beceri ve değerleri yeniden yapılandırmaları sağlanacaktır.

Eğitim faaliyetleri sonunda değerlendirme sınavı yapılacaktır.

Eğitim süresince kendi aralarında ilgi ve deneyimlerine göre ?öğrenme toplulukları? oluşturan öğretmenlerin eğitim faaliyetinden sonra da hem kendi aralarında hem de kendileriyle öğretim üyeleri arasında ?mesleki iletişim ve etkileşim? Internet ortamında devam ettirilecektir.

Türkiye Genelinden Katılacak İlköğretim Okulu Listesi, İl Kontenjanları ve ayrıntılar için resmi yazı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber