İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sınav tespit komisyonundaki öğretmenin ücreti nasıl hesaplanmalıdır?

Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Seviye tespit sinavinda soru hazirlama komisyonundayim. Bana 3 saat ücret yaziliyor. Sinav yönetmeliginde "sinav komisyonunda görevli ögretmen 6 saat ücret alir, sinavda gözcü olan ögretmen 3 saat ücret alir." deniyor. Okula gelen görevlendirme yazisinda 12, 13, 15 nisan tarihlerinde sinav komisyonunda görevli oldugumuz, ücretlerinde görevli bulundugumuz okullardan alacagimiz yazmaktadir. Okuldaki ücreti yapan kisi sinav komisyonunda gözcü olmaz, ''sinav komisyonu'' salon baskanini kastediyor, diyerek bize gözcünün aldigi ücreti yazmaktadir. Hem sabah öglene kadar okulda dersimize giriyoruz hem de ögleden sonra sinav komisyonuna gidiyoruz. Bize sadece normal günde aldigimiz ek ders ücretini yaziyorlar. Sinav komisyonunun olmadigi günde ne aliyorsak o günde aynisini veriyorlar.

CEVAP: Görevli olduğunuz zamanki ücreti almanız gerekir. Veya 6 saat ücret almalısınız.


SORU: Osmaniye ilinde bulunan sağlık meslek lisesinde okuyan bir kızım var eve geç geldiği durumlar ya da gerekli olduğu zamanlarda ulaşabilmem için kendisine bir cep telefonu aldım. Çocuğum telefonunu sabahları okulda dersler başlayıncaya kadar öğle yemeği arasında ve ders bitiminde kullanılıyor okuldayken tümüyle kapalı durumda.
Bugün dışarıdan beni aradı ve okul idaresinin okulda yasak olduğunu iddaa ederek cep telefonuna el koyduğunu söyledi. Sadece kızımın değil bütün öğrencilerin cep telefonları hatta fotoğraf makineleri bile alınmış. Daha sonra başka velilerinde ısrarına rağmen cep telefonları iade edilmemiş.
Okul idaresine telefonlara el koyduğuna dair resmi bir işlem yapıp yapmadığını sorduğumda hayır cevabını aldım. Bizzat kendim çocuğumdan telefonunu aldıklarına dair resmi bir yazı vermeleri talep etmesini söyledim okul idaresinin yanıtı tahmin ettiğim gibi olumsuz çıktı.
Eğer bu cihazlar suç unsuru niteliği taşıyorsa resmi işlem yapmaları gerekmez mi. ve eğer suç unsuru değillerse böylesine keyfi bir davranışı nasıl gösterebilirler. bu konuda bana ve diğer öğrencilere yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar

CEVAP: Bu cihazların bir suç unsuru taşımalarına imkan yok ama olaya eğitim açısından bakmak gerekirse, ki, biz zaten eğitimciyiz, ders esnasında öğrencinin ilgisinin telefonda olması onu kullanmaya çalışması veya telefonun çalması gibi rahatsız edici konular için ders esnasında öğrencinin bu telefonu taşıması sıkıntı doğurmakta ve oklu idarecileri bu konuda yaptırım yapmaya sevk etmektedirler. Sanırım öğrencinin mutlaka telefona ihtiyacı varsa okula geldiğinde telefonu idareye bırakıp okuldan çıkarken alması sorunu çözecektir.

NOT: Bahse konu cep telefonları velilere verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber