Van'daki doktor açığını kapatmak için çalışmalar başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Çağıl, Van'daki doktor ihtiyacına ilişkin, ''Önümüzdeki haftadan itibaren geçici görevle ülkemizin diğer illerinden buradaki hizmetleri yürütmeleri için hekim arkadaşlarımızı gönderiyoruz'' dedi.Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevli doktorların, uzman ve pratisyen hekim açığı gerekçesiyle poliklinik kapatma eylemi başlatması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Çağıl özel uçakla Van'a gelerek, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorlarla toplantı yaptı.

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Çağıl, Van'daki sağlık çalışanlarının haklı taleplerini dinlemek için geldiğini belirterek, burada hekimlerin karşılaştıkları ciddi bir hasta yükünün olduğunu bildirdi.

Hekimlerin sundukları hizmetler sırasında istenmeyen bazı olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Çağıl, bu problemin çözülebilmesi için hekimlerle mevcut sağlık hizmetinin daha doğru, düzgün ve daha rahat bir şekilde sürdürülebilmesi görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Toplantıda hekimlerin önerilerini aldıklarını dile getiren Çağıl, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki haftalar içerisinde bu problemlere ilk önce kısa vadeli olsa da acil bir çözüm getireceğiz. Daha sonrası içinde önümüzdeki iki ay içerisinde kalıcı çözümleri oluşturacağız. Bu konuda mutabakata varmış bulunuyoruz. Doktorlarımız elbette ki hizmet verdikleri insanlara daha rahat ve daha iyi hizmet verebilmek yeterli hekim ve sağlık çalışanı olmasını istediler. Malumunuz deprem sonrası ağırlıklı olarak yük Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi üzerinde kalmıştı. Şimdi İpekyolu Devlet Hastanesi de hizmet veriyor. Kentte dönüşlerle beraber hasta sayısını da artırdı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. basamak hastane olduğu için çevre illerden de hasta alıyor.''

Depremde Van'ın sağlık üssü olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 129 uzman hekimin olduğunu ifade eden Çağıl, şunları kaydetti:

''İstifalarla ilgili bir bilgi gelmedi. Burada ciddi bir hasta yüküyle karşı karşıya burada görev yapan hekimlerimiz bulunuyor. Bugüne kadar gösterdikleri olağanüstü gayretleriyle yürütülmüş ama artık ayrılan aile hekimliğine geçen arkadaşlarımız veya farklı nedenlerle istifa edince yük iyice arttı. Bunları telafi edeceğiz. Pazartesi gününden itibaren kısa vadeli dahi ve sonrası için daha kalıcı çözümleri planladık. Önümüzdeki haftadan itibaren geçici görevle ülkemizin diğer illerinden buradaki hizmetleri yürütmeleri için destek olacak hekim arkadaşlarımız gönderiyoruz.''

-Doktorlara şiddet-

Hastanede görev yapan hekimlerin hizmetlerinde yetersiz kalmaları ya da hizmetini yetiştirememesi şiddet için hiçbir şekilde sebep olmadığının altını çizen Çağıl, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hastanelerimizde çok eskiden olduğu gibi hekim arkadaşlarımız başka bir yerlerde oturup vakit geçirip hastayı bekletiyor durumda değiller. Hiçbir şekilde şiddetin kabul edilir bir tarafı yok. Devletin diğer kurumlarında birçok yolla hakkın aramayı vatandaş bakımından hizmet talebi açısından hakkını aramayı çok rahat bir duruma getirmiş durumda bakanlığımızın da bu hususta bütün vatandaşlarımız tarafından çok iyi bilinen internete veya telefonla müracaat hatları var.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber