Sosyal ve sportif işbirliği protokolü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Bağlı Kuruluşlardan Hizmet Alan Çocukların ve Engellilerin Gençlik ve Spor Faaliyetlerinden Yararlandırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü'' imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleştirilen protokol, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında imzalandı. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardan hizmet alan 13 sporcu da katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, protokolün imzalanmasından önce yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın faaliyet alanlarında çok sayıda kesişen kümeleri, örtüşen yönleri olduğunu belirtti.

Bakan Kılıç, ''Bugünkü protokol ile birlikte sadece iki bakanlık arasında bir işbirliği protokolünü kayıt altına almış olmayacağız. Aynı zamanda iki bakanlığın, gençlerimizin geleceğine yönelik atacağı adımları kurumsallaştırmış olacağız'' dedi.

Protokolün devletin, milletin ve çocukların geleceği adına ''tarihi bir adım'' olacağını ifade eden bakan Kılıç, şöyle konuştu:

''Deyim yerindeyse, bugün imza altına alacağımız protokol ile Fatma Hanım'ın çocuklarını bizim bakanlığımızın imkanlarıyla Türkiye'nin milli sporcuları arasına daha fazla nasıl katabileceğimizin yol haritasını ortaya koymuş olacağız. 13 tane sporcumuz burada. Sporcu olmaları yönüyle doğrudan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın insan kaynakları arasındalar ama diğer yönüyle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in kızları ve oğulları durumundalar. Fatma Hanım ile biz, 3 dönemdir TBMM'de beraberiz. Onun 2 benim de 3 tane çocuğum var. Bizim çocuklarımız adeta bir arada büyüdüler. Biz de aslında bir arada büyüdük. Siyaseti bir arada yaptık. Dolayısıyla çocuklarımızın geleceğine yönelik olarak iki bakanlık arasındaki bu protokol, devletimizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği adına tarihi bir adım olacak. Yurtlardaki çocuklarımızın milli sporcular olması, spor hayatımıza katılmaları değil, sokaktaki çocuklarımızın, aile düzeni olmayan çocuklarımızın ve benzer tüm grupların engelli gruplarımızın da dahil olmak üzere hem hayatlarını, hem sporcu kimliklerini, hem de geleceğe hazırlanma potansiyellerini iki bakanlığın imkanlarıyla birlikte dizayn etmiş olacağız.''

-''Yasal zemini oluşturuyoruz''-

İki bakanlık arasında işbirliği sayesinde çocukların sağlam bir gelecek inşa etmesine imkan ve katkı sağlanmış olacağını kaydeden Kılıç, ''Emek verildiğinde, bu ülkenin çocukları için çaba sarf edildiğinde nelerin olabileceğinin göstergesi sizlersiniz. Yurtlarda kalan tüm çocuklarımızın bu bakanlığın bütün sportif imkanlarından istifade ettireceğiz. Bugün bunun yasal zeminini oluşturuyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin 2008 Pekin Paralimpik Oyunları'nda toplam 16 sporcuyla katıldığını, Londra'ya katılacak sporcu sayısının şu an itibariyle 72'ye ulaştığını belirten Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Emek verdiğimizde, çaba sarf ettiğimizde, imkanları seferber ettiğimizde nelerin olabileceğini rakamlar ortaya koyuyor. Şu an itibariyle olimpiyat oyunlarına katılan oyuncu sayımız çoğu bayan 86'yı buluyor. Bayanlar, sadece siyasette değil spor alanında da büyük bir atılım içerisinde. Kendilerini tebrik ediyorum. Verilen emeklerin karşılığını kızlarımızın ortaya koyması son derece büyük gurur vesilesi.''

-Bakan Şahin: ''Bütün evlatlarımı bir fidan olarak görüyorum''-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de bakanlık olarak gençlere çok önem verdiklerini belirtti.

Bakanlık olarak olarak gelecek nesillerin sağlıklı olması adına çocukların ve gençlerin her alanda aktif ve etkin olmasını çok önemsediklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Spor alanında da Türkiye'nin koyduğu vizyona çok önemli bir vizyon ilave ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yaptığımız 2011 Aile Araştırması'nda gördüğümüz önemli bir şey var. Halkımız spor yapmıyor ve burada kadınların oranı daha yüksek. Bunu içselleştirmemiz lazım. Burada nasıl yemek yemek, su içmek insanoğlunun önemli bir ihtiyacı ise spor yapmanın da önemli ihtiyaç olduğunu, bunun da bir kalkınma hedefi olduğunu her yerde söylüyoruz. Bunun önemli bir politika olduğunu görüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın güçlü yapısıyla bu oranların hızla değişeceğini biliyoruz. Bu yapılan çalışmalar da bunun bir parçası. Kurumumuza bakacak olursak 14 bin fidanımız var. Ben buradaki bütün evlatlarımı bir fidan olarak görüyorum. Amacımız özgüveni gelişmiş, kapasitesini, kabiliyetini her alanda kullanmış, devlete millete faydalı, insani değerlerle birleşmiş evlatlar yetiştirmek.''

-Fırsat eşitliği-

Sporun evrensel ve bütün toplumları bir araya getiren bir alan olduğuna işaret eden Şahin, çocukların spor alanındaki kabiliyetlerini de dünyayla yarışır hale dönüştürmek istediklerini ifade etti.

Bakan Şahin, ''Fırsat eşitliği verildiği zaman muhteşem sonuçlar ortaya çıkıyor. Protokol ile fırsat eşitliğini artırmak istiyoruz'' dedi.

Şahin, iki bakanlık arasındaki işbirliği protokolüyle de fırsat eşitliğini artırmak istediklerini kaydetti.

İleride güçlü, başarılı bir yönetici olmak için iyi bir takım oyuncusu olmak gerektiğini ifade eden Şahin, ''Ben kendi evladımı da basketbola gönderiyorum. Oynamaya başladıktan sonra yardımlaşmayı, pas atmayı, takibi, sonuca gitmeyi, derslerine daha fazla zaman ayırmayı, planlamayı öğrendi'' dedi.

Şahin, imza töreninde yer alan öğrencilerin arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetişen ve bu yıl Hırvatistan Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada gümüş madalya kazanan Ayşegül Tahtakale'nin de bulunduğuna dikkati çekerek, ''Ayşegül'den altın (madalya) istiyoruz. Gümüşü alan altını da alır. Ben öyle bakıyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki bakan, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı kuruluşlardan hizmet alan 13 sporcuyla fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber