Başbakanlık'a 10 yeni Mercedes alındı

Haber Giriş : 22 Haziran 2005 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık için 1.5 milyon euroya 10 yeni Mercedes daha alındı. Halen Başbakanlık ve bakanlıklarda 27'si zırhlı olmak üzere toplam 52 Mercedes makam aracı bulunuyor

Mercedes Benz Türk AŞ'ye "Gelin şu otomobilleri de Türkiye'de üretelim" diyen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık için yaklaşık 1,5 milyon euro değerinde 10 Mercedes aldı.

S 350 modeli araçların dört tanesi Başbakanlık'a gönderilirken, altı tanesi de yıl sonuna kadar teslim edilecek. Böylece 11 yıldır ilk kez Mercedes marka araç alımı gerçekleşmiş olacak. 1994'te dönemin Başbakanı Tansu Çiller de beş Mercedes aldırmıştı. Alınanlar dışında yeni araç almayı planlamayan Başbakanlık, ihtiyacı kiralamayla giderecek. Başbakanlık, geçen hafta 30 araç kiralamak için ihaleye çıkmıştı.

Zırhlılar satılıyor
Bu arada bakanların kullandığı zırhlı Mercedes araçlar ise masraflı olduğu gerekçesiyle geri çekiliyor. Karar zırhlı araç kullanan bazı bakanlara da bildirildi. Başbakanlık yetkilileri, bu zırhlı araçların günlük rutin işlerde kullanılmayacağını kaydetti. Bakanlardan alınacak zırhlı araçların yerine, yeni Mercedesler ve otoparktaki Mercedesler verilecek. Bu araçlardan 11'i satılmıştı. Bu yıl da 30 araç daha satılması için Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü' ne (TASİŞ) gönderildi.
Başbakanlık ve bakanlıklarda 27'i zırhlı olmak üzere 52 Mercedes bulunuyor. Zırhlı 27 araçtan 16'sını Başbakanlık kullanıyor.

'Tasarruf için'
Başbakanlık'tan üst düzey bir yetkili, Mercedes alımı için bütçede ödenek bulunduğunu, bunun dışında harcama yapılmadığını kaydetti. Tasarruf genelgesine aykırı bir işlem olmadığını belirten yetkili, şöyle konuştu: "Bu yapılanla tasarrufa gidilecek. Mevcut araçlar hem yaşlı, hem masraflı. Yeni araç alımı yerine kiralanacak. Bunun için ihaleye çıkıldı. Teklifleri değerlendireceğiz. Sanayi Bakanlığı'ının koyduğu kriter nedeniyle de yüzde 50'den fazlası Türk malı olan araçlar tercih edilecek. Böylece otoparktaki araçların masrafları yarı yarıya inecek."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber