İlköğretim okulundaki öğretmen eğitim öğretim tazminatı alabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Elazığda Pansiyonlu bir ilköğretim okulunda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olarak bir ilköğretim okulunda üniversitede almış olduğum teknik eğitimin sadece %10 nu kullanabilmeme neden oluyor. Bu durum beni yeterince demoralize ediyor. Bunun yanı sıra meslek liselerinde görev yapan arkadaşlarımla görüştüğümde aldıkları maaş ile benim maaşım arasındaki uçurum beni üzüyor. Teknik öğretmen olmama rağmen ilköğretimde görev yaptığım için Eğitim öğretim tazminatı alamayacağımı söylemişlerdi. Ancak aynı ilde ilköğretimde görev yapan bir arkadaşım yeni çıkan 27.02.2005 tarihli 25740 sayılı resmi gazetedeki ek çizelgelerdeki değişiklikle bizimde Teknik öğretmen tazminatı almamız gerektiğini söylüyor. Başka bir ilçedeki arkadaşım ilköğretimde çalışıyor olmasına rağmen bu ay tazminat almış. Sonuç olarak benim teknik öğretmen tazminatı almam mümkünmü, tazminat alan arkadaşımdan ileride yanlışlık olmuş diyip benden ödenen paraları geri alırlar mı? İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

CEVAP: Eğitim öğretim tazminatını kimlerin alabileceği 2005/8501 sayılı yan ödeme kararnamesinde belirlenmiştir. Bu kararnamenin açıklaması Maliye bakanlığınca 159 seri nolu Devlet Memurları Kanunu ile yapılmıştır. Kanunun C bölümünün 1 nolu sırasında şu açıklamaya yer verilmiştir.

"1- Karara ekli III Sayılı Cetvelin "A. Eğitim Öğretim Tazminatı" bölümünün (II) nci sırasında öngörülen tazminattan yararlanabilmek için;
- Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadroda bulunmak.
- Karara ekli V Sayılı Cetvelde sayılan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanmış olmak,
- Söz konusu okul ve kurumlarda görev yapmak,
- Branşlarında fiilen derse girmek,
şartlarının bir arada bulunması gerekmektedir.

Bu dört şartı bir arada taşıyan öğretmenlere, branşlarına ve öğrenim durumlarına göre. Karara ekli III Sayılı Cetvelin (A-II/a, b, c, d, e) sıralarında belirtilen ilave tazminatlar ödenecektir."

Özetle belirtilen dört şartı bir arada taşımadığınız için eğitim öğretim tazminatı alamazsınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber