Polislere adaylarına nasihat: Muhabirin makinesini kırmak çare değil

Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Cihan, polis ve muhabirlerin çoğu zaman aynı ortamda çalışıp kamu hizmeti gördüklerine dikkat çekerek, bu iki meslek grubunun arasında yaşanan sürtüşmelere dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cihan, bazen kamera veya fotoğraf makinelerinin kırılmasının gündeme geldiğini, ancak bunun bir çare olmadığını vurgulayıp, "Basın mensubunun maksadı doğru habere veya görüntüye ulaşmak olmalıdır. Polis de his ve sinirlerine hakim olmalı ve gereksiz sürtüşmeye girmemelidir. Zamanla karşılıklı anlayış ve vazife bilinci içinde bu tür istenmeyen davranışların bertaraf edileceği düşüncesindeyim.? dedi.

Cihan, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen, 'Polis-Medya İlişkilerinde Önce İnsan Unsuru' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansta medyanın tarihi gelişiminden bahseden Cihan, Türkiye'deki basın sektörü ve çalışanlarının genel dağılımı hakkında da bilgi verdi. Cihan, ?Kim olursak olalım, hangi meslekte ve mevkide görev yaparsak yapalım, önce insanı tanımamız gerekir. İnsanın temel olarak fiziki, zihinsel ve duygusal yönleri ön plana çıkar. Mesleğimizi icra ederken önce kendimizi tanımamız, sonra da başkalarının değişik yönlerinin olabileceğini dikkatten uzak tutmamamız gerekir.? diyerek, yurdun değişik yörelerinde görev yapacak polis adaylarının kültürel yaşam ve farklılıkları dikkate almalarını istedi.

Günümüzde eğitimden geçmiş polisin olumlu gelişmeler kaydettiğini ve böylece daha bilinçli ve kaliteli hizmet vereceğini söyleyen Cihan, ?Basın mensupları, muhabirler ve polis önemli vazifeler görüyorlar, çoğu zaman aynı ortamda beraber çalışıyorlar. Kısacası her iki kurum kamu hizmeti görüyorlar. Bu hizmetin halka sunumu esnasında ufak tefek sürtüşmeler yaşansa da neticede birbirlerine yardımcı ve saygılı olmaları gerekir. Herhangi bir polisiye olayda güvenlik açısından olay yerine girme önceliği polis ve güvenlik güçlerine aittir. Foto muhabirleri veya kameramanlar güvenlik sağlandıktan sonra olaydan görüntü almalıdırlar. Israrla olayın üstüne giderlerse kamera veya fotoğraf makinelerinin kırılması gündeme gelmektedir. Aslında bu çare değildir. Basın mensubunun maksadı doğru habere veya görüntüye ulaşmak olmalıdır. Polis de his ve sinirlerine hakim olmalı ve gereksiz sürtüşmeye girmemelidir. Zamanla karşılıklı anlayış ve vazife bilinci içinde bu tür istenmeyen davranışların bertaraf edileceği düşüncesindeyim.? ifadelerini kullandı.

Emniyet teşkilatının ve polisin göstermiş olduğu başarıların halkın nezdinde olumlu bir imaj oluşturduğunu ifade eden Cihan, bu imajın oluşmasında polis teşkilatındaki eğitim kalitesinin yükselmesinin büyük payı olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber