28 Şubat döneminde yaşadığı mağduriyeti kitaplaştırdı

Başörtüsü nedeniyle öğretmenlikten atılma noktasına gelen, ailesinin yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle peruk takarak mesleğine devam eden Kestioğlu, yaşadıklarını "Vicdanların Şubat Tatili" isimli kitabında topladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2016 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 Şubat döneminde yaşadığı mağduriyeti kitaplaştırdı

Muhittin Sandıkçı

28 Şubat sürecinde Rize'nin Topluca köyünde başörtüsü nedeniyle öğretmenlikten atılma noktasına gelen, ailesinin yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle peruk takarak mesleğine devam eden Hatice Kestioğlu, yaşadıklarını "Vicdanları Şubat Tatili" isimli kitabında anlattı.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Hatice Kestioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Topluca köyünde öğretmenlik yaptığını, bu süreçte birçok kez kınama, uyarı cezası aldığını, "amca, dayı" diye seslendiği, hayatları boyunca kendi çocuklarını kontrol için dahi okula gelmeyen kişilerin, başını açıp açmadığını görmek için okula gelerek baskı uyguladığını söyledi.

Türkiye için 28 Şubat sürecinin bir dönüm noktası olduğunu 2010'dan sonra anladıklarını vurgulayan Kestioğlu, "Yaşayan tanıklar olduğumuzun farkında değildik. Hiç biteceğini düşünmediğimiz için yaşadığımız mağduriyet belgelerini saklama gereği bile duymadık. 28 Şubatçılar dahi bin yıl süreceğini düşünüyordu. Hayatımızı ailemizle birlikte kabusa çeviren bir süreç oldu" diye konuştu.

Başına peruk takarak okula gitmeye başladığı döneme ilişkin Kestioğlu, "Kendimi tanımıyordum. Aynaya baktığım zaman kendimle barışık değildim. Akrabam köy okuluna gelip bana beni sorduğunda bunu çok daha iyi anlamıştım. Başımı yeniden bağlayıncaya kadar hiçbir zaman kendim olamadım. Başka bir insan gibiydim" ifadelerini kullandı.

"Psikolojik destek beklerken hakaret işittim"

Rapor alma, görevi bırakma arasında gidip geldiğini vurgulayan ve konuyu ailesine açtığını belirten Kestioğlu, "Özellikle ailem görevi bırakacağım için çok üzülüyordu. Annem çok üzülüyordu. Onun üzülmemesi için defalarca Rize'ye peruk almak için geldim ama bir türlü peruğu alıp köye dönemedim. Bahaneler uydurdum. Psikologlara giderek destek istedim. Bir psikologun büyük hakaretlerine maruz kaldım. Hayatım boyunca unutamıyorum. Bana destek olacağı yerde kendi kinini dillendirmişti. Ruhumun azap çektiği bir sürece girdim" dedi.

"28 Şubat'ı tertip edenlerini kitabı okumasını çok isterim"

"Vicdanların Şubat Tatili" kitabının her kesime hitap ettiğini vurgulayan Kestioğlu, "Ancak özellikle gençlerin okumasını çok istiyorum. Ne kadar büyük bir rahatlığın içerisinde olduklarını fark etsinler istiyorum. İnsanlar okumak için nelere katlanıyor. İnsanların ellerinde ne kadar büyük imkanlar var bilmeleri gerekiyor. Öğretmenlerin, velilerin okumasını ama en önemlisi 28 Şubat'ı tertip edenlerin okumasını çok isterim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber