Geçici işçilerden faks eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş'e bağlı Tez Koop-İş üyeleri, yaklaşık 40 bin geçici işçinin ?sözleşmeli personel? statüsüne geçirilmek istendiği gerekçesiyle, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, YÖK ve Türk-İş'e taleplerini içeren faks göndermeye başladı.

Sendika üyeleri; üniversiteler ve il özel idarelerinde çalışan geçici işçiler ile döner sermaye ve katma bütçeden ücret alan geçici işçilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/b statüsünde ?sözleşmeli personel? haline getirilmek istendiği gerekçesiyle, taleplerini duyurmak amacıyla harekete geçti.

Sendika üyelerinin gönderdiği faks metninde, kamuoyuna özellikle sendikanın iş kolundaki işçilere ayrım yapılarak, bu işçilerin bir kısmının ?sözleşmeli personel? statüsüne geçirileceği yönünde bilgiler yansıdığı belirtiliyor. Kamuoyuna yansıyan teklifin, Türk-İş'in, sendikanın ve geçici işçilerin talep ve beklentilerinden çok farklı olduğu ifade edilen metinde, şu görüşlere yer veriliyor:

?Söz konusu teklifin yasalaşması durumunda, geçici işçilerin kadroya geçirilmesi gibi bir durum olmayacağı gibi, geçici işçilerin şimdiye kadar sendikaları aracılığıyla almış olduğu hakları kaybetme tehlikesi ortaya çıkmıştır.

Ne işçi, ne memur sayılan, her türlü hakkı Bakanlar Kurulunun tasarrufunda olan ve iş güvencesinden de mahrum olan 4/b düzenlemesinin, işçilere yeni bir hakmış gibi sunulması gerçeği yansıtmamaktadır.?

Ülkenin kanayan yaralarından biri olarak gösterilen geçici işçiliğin, ?sözleşmeli personel? kadrosu yaratarak çözülemeyeceği ifade edilen metinde, hiçbir ayrım gözetmeksizin ve çalışma şart ve sürelerine bakılmaksızın tüm geçici işçilerin bir defaya mahsus kadroya alınması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber