'Kişiye Özgü Eğitim Modeli' uygulamaya geçiyor: Öğrenciler artık sınıfta kalmay

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılından itibaren "Kişiye Özgü Öğretim Modeli"ni uygulayarak, öğrenmeyen öğrenci kalmamasını hedefliyor.

Türkiye'de 2006 yılında, 246 bin öğrenci sınıfta kaldı. Bunun maliyeti, yaklaşık 1 milyar dolar oldu. Bu tablodan yola çıkan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, kişiye özgü öğretim modelini ABD'den Türkiye'ye getirdi. Bu modelle; ilk aşamada öğrencilere 93 soruluk bir test uygulanıyor.

Bu test çerçevesinde öğrencinin öğrenme stili ve neden yanlış yaptığı tespit ediliyor. Tespitler doğrultusunda öğrencinin kendisine uygun bir mekânda öğrenme modeli hayata geçiriliyor. Bunun için matematik, fizik, biyoloji gibi ayrı odalar tasarlandı, içinde öğrencilerin tek başına çalışabilecekleri bireysel öğrenme pencereleri hazırlandı. Örneğin yatarak veya müzik dinleyerek daha kolay öğrenebilen öğrenci kendisine uygun bölüme yönlendirilecek.

Türk kültürüne uygun

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, 1 yıldır çeşitli vesilerlerle bu konuda toplantı yaptıklarını belirterek, Türk kültürüne uygun, temeli sağlam bir sistemi Türkiye'ye getirdiklerini söyledi. Bu sistemle birlikte sorunun nereden kaynaklandığını tespit edip, sonrasında problemli olan kısmı tedavi edeceklerini vurgulayan Yücel, şöyle konuştu:

"Biz bu sistemi önümüzdeki yıl Uğur Dersanesi ve Bahçeşehir Koleji'nde uygulamaya başlayacağız. Yaptığımız testleri öğrencilere öğretme amaçlı kullanacağız. Böylece öğrencilerin bu sistem sayesinde ek ders, dershane gibi yerlere gitme ihtiyaçları da azalacak. Ve bu metot sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek onlardan bir okul isteyeceğiz. O okulda onların kendi öğretmenleriyle, bu sistemi pilot olarak uygulamaya koyacağız. Öte yandan öğrenciler internet üzerinden Uğur TV'den tekrar yapma şansına da sahip olacaklar."

Uğur Dersaneleri Kariyer Merkezi Direktörü Banu Gürün de, "Konuyla ilgili olarak hem öğrenciyi, hem de velileri bilgilendireceğiz" dedi.

Yeni bina tasarlandı

Sistemin yurtdışındaki uygulamalarına danışmanlık yapan Colombia Üniversitesi'nden Prof. Barbara Prashnig de, Türkiye'de açacakları öğrenme stilleri merkeziyle kişiye özgü öğretimi sadece Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nda değil, tüm Türkiye'de yaygınlaştırarak öğrenme devrimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu arada sistem için yeni bir bina tasarlandı. Öğrencilerin, öğrenme stillerine uygun olarak bireysel öğrenme, grupla öğrenme, aktarıcı eşliğinde öğrenme ve biçimsel öğrenmeye göre bir bina dizayn edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber