Başesgioğlu: Geçici işçiler taslağı Bakanlar Kurulunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, kamudaki geçici işçilerin daimi kadroya alınmasıyla ilgili olarak hazırladığı taslağı Bakanlar Kuruluna sunduğunu söyledi. Başesgioğlu, "Şu anda Bakanlar Kurulunda imzaya hazır durumda. Yaklaşık 215-220 bin civarında geçici çalışan arkadaşımızı ilgilendiriyor" dedi.

Başasgioğlu, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikasının 28. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçici işçilerin daimi kadroya alınmasıyla ilgili geçmiş yıllarda çoğu kimseyi memnun etmeyen bir düzenleme yapıldığını söyledi.

Hükümetin getirilen eleştirilerin hiçbirine itibar etmediğini dile getiren Başesgioğlu, "Hangi dönemde alınırsa alınsın bu insanlar bu toprağın, bu ülkenin çocuklarıdır, helali hoş olsun" dedi.

Başesgioğlu, bu çalışmayla devletin, Hazinenin yüklendiği bedelin yaklaşık yıllık maliyetinin 700 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Bunun hükümetin, devletin çalışanlara verdiği değerin en somut ifadelerinden biri olduğunu dile getiren Başesgioğlu, şunları söyledi:

"Bu aslında bir meydan okumadır. Kamu, hükümet diyor ki, ben küreselleşmenin getirdiği esnek çalışmaya da meydan okuyorum. Türkiye'de 215 bin tam istihdam yaratıyorum diyor. Bu son derece önemlidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber