Yusuf Tekin hakkında önemli karar... Devletin gücünü, kendi keyfi istekleri için kullandı

2016 yılında memurlar.net'in Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda keyfi bir şekilde yasaklanması işlemiyle ilgili olarak, dönemin Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında etik ilkeleri ihlal ettiğine karar verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2019 11:00, Son Güncelleme : 10 Eylül 2019 13:29
Yusuf Tekin hakkında önemli karar... Devletin gücünü, kendi keyfi istekleri için kullandı

Memurlar.net, 2016 yılında, dönemin Müsteşarı Yusuf Tekin'in resmini kullanarak, "Öğretmen alım kılavuzu neden yayınlanmadı?" sorusunu manşetine taşıdığı için, Yusuf Tekin'in talimatı üzerine, Bakanlığa bağlı 55 bin okulda yasaklanmıştı.

Memurlar.net tarafından, erişimin sağlanmasına yönelik şifahi tüm talepler de reddedilmişti.

Memurlar.net, bu süre zarfında hem ziyaretçi sayısı hem de reklam gelir kaybına uğradı.

Memurlar.net'in okullardan yasaklanması üzerine, 2017 yılında, önce Kamu Denetçiliği Kurumuna sonra da Kamu Görevlileri Etik Kuruluna başvurduk. Kamu Denetçiliği Kurumu, MEB'den aldığı savunma sonrasında, memurlar.net'e okullardan erişimin sağlanması yönünde tavsiye kararı aldı ve memurlar.net'e erişim sağlandı.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, memurlar.net'e erişimin sağlanması sonrasında, Kurula memurlar.net tarafından yapılan başvurunun geri çekilip çekilmeyeceğini sordu. Memurlar.net tarafından, başvurunun geri çekilmeyeceği, Kurula bildirdi. Ancak Kurul, yaptığı incelemede, oy çokluğuyla etik ilkelerin ihlal edilmediğine karar verdi.

Memurlar.net tarafından, bu kez de, Kamu Görevlileri Etik Kurulu kararının hakka ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle, idari yargıda dava açıldı. İdare Mahkemesi, 2019 yılında oybirliğiyle, memurlar.net'e okullardan getirilen yasağın, etik ilkeleri ihlal ettiğine ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu kararının iptaline karar vermiştir.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu da, idare mahkemesi kararı sonrasında, eski kararını iptal ederek, Yusuf Tekin'in, memurlar.net'i gerekçesiz bir şekilde yasaklayarak, etik ilkeleri ihlal ettiğine karar vermiştir.

Bu karar, dönemin müsteşarı ve şuan bir üniversitede Rektör olan Yusuf Tekin'in, devletin kendisine verdiği yetkileri kendi kişisel istek ve talepleri için kullandığını göstermektedir.

Yusuf Tekin hakkında, uğradığımız büyük maddi zarara rağmen, şuana kadar maddi bir tazminat davası açmadık. Onun maaşından, memurlar.net'e gelecek bir tazminat parasını dahi istemiyoruz. Ama devletin yetkisini kullanış şekli bağlamında, ahirette iki elimiz yakasındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber