Yurt içi ve dışında 600 belediye başkanı Belediye İhtiyaçları Fuarı'nda buluşacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi (ÇUFAŞ) ile TÜYAP'ın işbirliği ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin destekleriyle 18-21 Ekim 2007 tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek olan Belediye İhtiyaçları Fuarı için son hazırlıklar tamamlandı.

Aytaç Durak Başkanlığı'nda toplanan ÇUFAŞ Yönetim Kurulu üyeleri, bölge ekonomisine canlılık getirecek fuarla ilgili son çalışmaları gözden geçirdi.

Yurt içinden ve yurt dışından 600 belediye başkanının katılımının beklendiği fuarın sanayici ve imalatçı esnafı için büyük fırsat olduğunun altını çizen Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, fuara gelecek katılımcılar nedeniyle Adana'daki tüm otellerde rezervasyon oranının yüzde 90'lara ulaştığını kaydetti.

Fuarın özellikle altyapı iş makinelerinden mobilya yapımcılarına, asansör vinci üreticisinden kapı kilidi imalatçısına, toplu taşıma araçlarından ışıklı ve yön tabelaları imalatçısına kadar Adana ve çevresindeki tüm işadamı ve esnafına hareketlilik getireceğini bildiren Durak, organizasyonla Adana ve çevre illerinden belediyecilikle ilgili iş yapan sanayici ve imalatçı esnafının iş bağlantıları yaparak cirolarını artıracağını dile getirdi.

Kentte gelen belediye başkanlarının Adana'daki yerel uygulamaları yerinde göreceğini anlatan Durak, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımızın Türkiye Belediyeler Birliği hizmet binasının açılışında ifade ettikleri gibi; belediye başkanlarımızın çağdaş belediyecilik uygulamalarını görmek için yurt dışına inceleme gezisine gitmelerine gerek yok. Belediye başkanları, hem Adana Büyükşehir Belediyesi'nin başta İçme Suyu, Kanalizasyon Arıtma Tesisleri ile rekreasyon düzenlemeleri gibi Avrupa standartlarının üzerindeki uygulamalarını görecekler, hem de fuar alanında alış veriş yapacaklar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber