Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

6 ilde bazı yerleşim yerleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2020 21:21, Son Güncelleme : 18 Mayıs 2020 23:13
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 3 ev karantinaya alındı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3 ev karantinaya alındı.

Ihlamurkent Mahallesi Süha Sokağı'nda bir evde yaşayan 3 kişinin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastanede tedavilerine başlanan hastaların yanı sıra yakınlarından 16 kişinin yaşadığı 3 evin karantinaya alınmasına karar verdi.

Karar üzerine ekipler, evlerde yaşayanlara bilgi vererek karantina uygulamasını başlattı.

BATMAN

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Kozluk'un Yeniçağlar köyü merkezinin karantinaya alındığı bildirildi.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi, vatandaşların salgından korunması için köy merkezine giriş ve çıkışların, köy merkezindeki evler arası ziyaretlerin yasaklandığı ifade edilen açıklamada, köy ile ilgili başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirlerin alındığı kaydedildi.

UŞAK

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde çalışan bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından kooperatif binası ve diğer 3 görevli karantinaya alındı.

Gazetecilere açıklama yapan Kooperatif Başkanı Gültekin Köse, bir çalışanın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, hastanede tedavi altında olduğunu ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Kooperatifte çalışan diğer 3 çalışanın da evlerinde karantinaya alındığını aktaran Köse, "Tedbir amaçlı tüm çalışanlarımız ve binamız karantinada. Şu an tüm faaliyetlerimizi durdurduk. Endişe edilecek bir durum yok. Çalışanlarımızın karantina sürelerini tamamlamasının ardından tekrar üyelerimize hizmet vermeye devam edeceğiz." dedi.

BİTLİS

Bitlis Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, bazı yerlerde karantina kararı kaldırılırken, bazı yerlerde ise uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Arıdağ Köyü'nün 18.05.2020 tarih ve 20:00 saati itibariyle karantinanın kaldırılmasına ve köyün giriş/çıkışlarının açılmasına, Tatvan İlçesine bağlı 300 Evler Havaalanı Cad. Küçük Konutlar No:80 adresinde bulunan apartmanın 18.05.2020 tarih ve 20.00 saati itibariyle karantinanın kaldırılmasına ve apartmanın giriş/çıkışlarının açılmasına, Tatvan İlçesine bağlı Hidayet Mahallesi Süleyman Kara Caddesi 6. Sokak Bahar Apartmanın 18.05.2020 tarih ve 20.00 saati itibariyle karantinanın kaldırılmasına ve apartmanın giriş/çıkışlarının açılmasına, Yolalan Belde Merkezi ve Yolalan, Boztepe, Çınarbaşı, Düz, Kale, Konaç, Pınarbaşı ve Yeni Mahallelerinde uygulanmakta olan kısıtlama/karantinanın 18.05.2020 tarih 20.00 saati itibariyle kaldırılmasına ve Belde Merkezi ile belirtilen mahallelerin giriş/çıkışlarının açılmasına, ayrıca merkeze bağlı Yolalan Beldesinin Üçkardeş Mahallesinin geçici süreyle kısıtlama/karantina halinin devamına ve ikinci bir duyuruya kadar Mahalleye giriş/çıkışların kapalı tutulmasına, Yolalan Beldesi Üçkardeş mahallesinde görev devamlılığı zorunlu olan Kolluk Kuvvetleri ve Sağlık Kurum/Kuruluşlarında görev yapmakta olan personellerin ilgili kararlardan muaf sayılmalarına, oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

VAN

Van'ın Edremit Kaymakamlığı, Eminpaşa Mahallesi'ndeki bazı sokakların koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığını duyurdu.

Kaymakamlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 18 Mayıs'tan itibaren Eminpaşa Mahallesi'nde bazı sokaklarda Kovit-19 salgınını önlemek amacıyla ikinci bir emre kadar karantina tedbirleri uygulanmaya başlandığı belirtildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 bina karantinaya alındı, 2 binada karantina sonlandırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Viranşehir ilçesine bağlı Yağızlar ve Yenişehir mahallelerinde yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Bu kapsamda, İl Hıfzısıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı.

Söz konusu mahallelerdeki 2 binada 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan Haliliye ilçesi Devteyşti Mahallesi ve Viranşehir ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde 2 binada 14 gün uygulanan karantinanın sona erdiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber