Yeni çıkan kitaplar raflarda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ercan Çitlioğlu'nun "Ölümcül Tahterevalli Ermeni ve Kürt Sorunu", İbrahim Pazan'ın "Padişah Anneleri/Eserleriyle Valide Sultanlar" kitapları raflardaki yerini aldı.

Günümüz Fransız edebiyatının en başarılı gerilim yazarlarından biri kabul edilen Henri Loevenbruck'ın gerilim romanı "Kopernik Sendromu", yıllardır kendisinin şizofren olduğunu zanneden Vigo Ravel'ın, kafasının içinde sürekli duyduğu seslerin aslında sanrılar değil, başka insanların düşünceleri olduğunu öğrenmesiyle başlar. "Memento" filminde hatırlamak için fotoğrafların üzerine notlar alan Leonard gibi, Victor Ravel de aklından geçen düşünceleri küçük Moleskine defterlerine yazmaktadır.

Claire Messud'un "İmparatorun Çocukları" romanı da okuyucuyla buluştu. Kitapta, otuzlu yaşları yaşayan üç arkadaşın 2001 yılında New York'ta kurmaya ve sürdürmeye çalıştıkları hayatlar ekseninde gelişen çok katmanlı bir hikaye anlatılıyor.

Ercan Çitlioğlu'nun "Ölümcül Tahterevalli Ermeni ve Kürt Sorunu" kitabında, ASALA ile PKK arasındaki ilişki ortaya konuluyor. Tarihi ve yeni kaynaklardan edindiği bilgiler ile tecrübelerini aktardığı kitabında Çitlioğlu, Ermeni ve Kürt sorununa farklı bir bakış açısı getiriyor. Çitlioğlu, terörizmle mücadele için silah kadar, bilgiye ve tarih bilincine sahip olunması gerektiğini ifade ediyor.

623 sene hüküm sürmüş Osmanlı Devleti'nin başına geçen 36 padişahın anneleri hakkında toplu bir bilgi vermek amacıyla kaleme alınan İbrahim Pazan'ın "Padişah Anneleri/Eserleriyle Valide Sultanlar" kitabında, valide sultanların nesepleri, gerçek isimleri, doğum ve ölüm tarihleri, zayıf ve kuvvetli bütün rivayetler ile ele alınıyor.

Yunanistanlı gazeteci Stelyo Kuloğlu, Moskova'da muhabirlik yaptığı yıllardaki deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı "Postaneye Asla Yalnız Gitme" adlı romanında, Perestroika döneminde geçen bir casusluk hikayesini anlatıyor.

Ekim ayının son haftasında çıkan diğer kitaplar arasında Arjantinli yazar Andres Fava'nın çıraklık yıllarında neler okuduğunun, hangi metinlerle, hangi düşünsel birikimle yoğrularak kendi hamurunu kardığının ipuçlarını veren Julio Cortazar'ın "Andres Fava'nın Güncesi" adlı kitabı ile Sunay Akın'ın "Tuncay Terzihanesi" dikkati çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber