İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS 2008/2'ye İlişkin Soru ve Cevaplar

ÖSYM, Sağlık Bakanlığına ilişkin 4/B'li pozisyonların yer aldığı tercih kılavuzunu yayımladı. Kılavuzda puanlar, tercihler, döner sermaye ve bütçe ayrımı, yerleştirme sonuçlarının ilan şekli, nakil istenemeyeceği, bu tercihlerde yerlenelerin 1 yıl süreyle Sağlık Bakanlığının 4/B'li pozisyonlarına başvuramayacağı gibi hususlar yer almaktadır. Memurlar.net olarak,ziyaretçilerin aklına gelebilecek soruları ve kılavuzda verilen yanıtları derledik.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU VE CEVAPLAR

1- 2004 VE 2006 PUANLARI

2004 ve 2006 sınavlarına girenler için diğer kılavuzlarda yer alan uyarı bu kılavuzda da yer almıştır. Bu uyarı şu şekildedir:

2004 ve 2006 yıllarında farklı düzeylerde sınava girilmişse, yerleştirmede son girilen sınavdaki öğrenim düzeyi ve bu düzeyde alınan puan göz önünde tutulacaktır. Bir başka deyişle, 2004-KPSS'ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar, 2006-KPSS/1'e girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/1'in sonuçları; 2004-KPSS'ye ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar 2006-KPSS/2'ye önlisans düzeyinde girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/2'nin sonuçları geçerli olacak; 2004-KPSS sonuçları geçersiz sayılacaktır.

2- EN SON NE ZAMAN MEZUN OLANLAR BAŞVURU YAPABİLİR

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye gönderildiği son gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderilmesinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

3- DÖNER SERMAYE VEYA MERKEZİ BÜTÇE NE DEMEKTİR? ÖNEMLİ MİDİR?

Bu ayrımın adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır. Her iki durumda da, alınacak personelin tabi olacağı mevzuat 4/B'li personelin kanunu sayılan 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı olacaktır. Bir çok hastane yeterli döner sermayeye sahip olduğu için, döner sermaye gelirindeki azalmaya bağlı olarak maaşların ödenememesi gibi bir durumun oluşması küçük bir ihtimaldir.

Diğer taraftan şöyle bir dipnot düşmek uygun olacaktır. 4/B'li sağlık personeli atamasının dayanağı 181 sayılı KHK'nın ek 3. maddesidir. Bu maddenin ilk halinde 4/B'lilerin ücretlerinin döner sermaye bütçesinden karşılanacağı düzenlemesi getirilmiştir. Ancak zaman içerisinde bazı sağlık birimlerinde yeterli döner sermaye oluşmadığı için maaş ödemesinde sorun çıkmış, bu nedenle de Sağlık Bakanlığı 181 sayılı KHK'nın ek 3. maddesinin değiştirmiştir. Getirilen düzenleme ile yeterli döner sermayesi olmayan sağlık birimlerindeki 4/B'li personelin maaşlarının genel bütçeden karşılanması hükme bağlanmıştır.

4- İNTERNET ÜZERİNDEN YAPACAĞINIZ DEĞİŞİKLİĞİ DAHA SONRA DEĞİŞTİREMEYECEKSİNİZ

Tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. İnternet üzerinde tercihlerinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihlerinizi değiştirmeniz, kısmen ya da tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.

5- YERLEŞTİRME SONUÇLARI POSTAYLA ADAYLARA BİLDİRİLMEYECEKTİR

KPSS-2008/2 Tercih yerleştirme sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek, yerleşme bilgileri ÖSYM'ce T.C. Sağlık Bakanlığına elektronik ortamda gönderilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü http://personel.saglik.gov.tr internet sitesinden öğreneceklerdir.

6- 4/B'LİLER NAKİL İSTEYEMEYECEK

Bu pozisyonlara yerleşenler ile yerleştirme sonucu göreve başlayanlar, yerleştirildikleri birim dışında başka bir birime her hangi bir nedenle (eş durumu, öğrenim durumu, sağlık mazereti gibi) tayin talebinde bulunamayacaktır.

7- HALEN ÇALIŞANLAR (MEMUR VEYA 4/B'Lİ) BAŞVURABİLECEK

Halen 657 sayılı Kanun veya diğer mevzuata göre çalışanlar (4924 sayılı Kanuna veya 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel ile vekil ebe/hemşire personel gibi) bu pozisyonlara müracaat edebileceklerdir.

8- YERLEŞENLER BİR YIL SAĞLIK BAKANLIĞINA MÜRACAAT EDEMEYECEK

Bu pozisyonlara yerleşip göreve başlayanlar, yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından ilan edildiği tarihten itibaren bir yıl içinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılabilecek 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel alımlarına çalışmakta iken müracaatta bulunamayacaklardır. Müracaat edip yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber