MEB, TRT 4'ü eğitim kanalı yapmak istiyor

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 06:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT 4'ü eğitim kanalı yapmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çalışmalara başladı. Eğitim programlarının yayınlanacağı bir televizyon kanalı projesi üzerinde çalışan bakanlık, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için eğitime yönelik bilgileri ekranlara taşıyacak.

Proje için Japonya'daki bir televizyon kanalı örnek alınıyor. Bakan Çelik, bu konuda görüşmelerde bulunmak için önümüzdeki günlerde Japonya'ya gidecek. Burada yapacağı temaslarda Japon kanalının eğitime yönelik yeni çalışmaları hakkında bilgi alacak olan Çelik, bu yenilikleri Türkiye'ye getirmek için çalışacak. Bu konudaki düşüncelerini Zaman'a anlatan Milli Eğitim bakanı, "Bir eğitim kanalı kurmak istiyoruz. RTÜK yetkilileri ile görüşerek TRT 4'ün eğitim kanalı yapılması talebini ileticeğiz." dedi.

Türkiye'nin önde gelen işadamları ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında koordinasyon kurmak istediklerini de belirten Çelik, onların daha fazla eğitime katkı sağlamalarını amaçladıklarını ifade etti. Çelik, "Türkiye'de bulunan 60 bin okulun tümüne finansman için kanat gerecek işadamımız yok. Ama elinden geleni yapacak olan birçok firmamız var. Bunları bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı, öğretmene verilmesi planlanan laptop (dizüstü) bilgisayarların ise Maliye Bakanlığı'nın KDV isteğine takıldığını açıkladı. Türkiye'nin mevcut ekonomik şartları sebebiyle öğretmenlere daha fazla zam vermenin mümkün olmadığını bildiren Çelik, "Öğretmenlere daha fazla zam vermek için pastayı büyütmek lazım bu da bu şartlarda mümkün değil. Türkiye ekonomisi daha yeni yoğun bakımdan normal hasta odasına alındı.? dedi.

Önümüzdeki yıldan itibaren öğretmen adaylarından operatör düzeyinde bilgisayar sertifikası isteyeceklerini söyleyen Çelik, eski öğretmenlere yönelik ise Microsoft ve Intel ile ortak hizmet içi eğitim semineri vereceklerini ifade etti. 20 bin okula geniş internet bağlantısı yaptıklarını hatırlatan Bakan Çelik, önümüzdeki yıl bu rakamı 43 bin 200'e çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Eğitim finansmanın gelişmesini özel okulların sayısının artmasına bağlayan Çelik, komünizmden yeni çıkan Rusya'da dahi özel okul oranının yüzde 10 seviyesinde olduğunu ifade etti. ?Biz bu oran hâlâ yüzde 1,5 seviyelerinde' diyen Çelik, 10 yıl sonra bu rakamı yüzde 20 seviyesine çıkarmak istediklerini aktardı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber