Yüzde 58 özürlü dedeye sağlam raporu!/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde tüm vücut fonksiyonlarını yüzde 58 oranında kaybettiği sağlık kurulu raporu ile belgelenen 91 yaşındaki dedeye 'ağır özürlü' raporu verilmediği için, evde bakım aylığı bağlanmadı.

Bulgaristan'dan 1948 yılında Türkiye'ye göç eden ve Uzunköprü'ye bağlı Karapınar Köyü'nde 6 çocuğundan 64 yaşındaki Zeynep Sakallı ile birlikte yaşayan Alaattin Dereoğlu, 10 yıl önce düşünce sol kalçasını kırdı ve yaşı ilerlediği için ameliyat edilmedi.

2 koltuk değneği ile çevresindekilerin yardımı ile ayağa kalkıp, destek alarak adım atabilen Dereoğlu, geçirdiği katarak ameliyatının ardından görme yetisini de büyük oranda yitirdi. Hipertansiyon hastası da olan Alaattin Dereoğlu, bir geliri olmayan ve kendisine bakan kızı Zeynep Sakallı'ya 'evde bakım aylığı' bağlatabilmek için Edirne Devlet Hastanesi'ne giderek 'özürlü raporu' almak istedi.

'AĞIR ÖZÜRLÜ' DEĞİL RAPORU

Geçen şubat ayında 8 uzman doktorun girdiği Sağlık Kurulu Heyeti, Dereoğlu'nun 'Kas iskelet, Görme ve Endokrin' sisteminin büyük oranda kayıp olduğunu ve tüm vücut fonksiyonlarını yüzde 58 oranında kaybettiğine hükmetti. Ancak buna rağmen heyet Dereoğlu'nda 'ağır özür' tespit etmediği için kızı Zeynep Sakallı'nın 'evde Bakım' aylığı almasının önünü kesti.

Babasının çocuk gibi bakıma muhtaç olduğunu ve ablası Zeynep Sakallı'nın babaları ile ilgilendiğini belirten Nazan Şahin konuyla ilgili tepkisini şöyle dile getirdi:

"Biz ancak kendimizi geçindirebiliyoruz. Elimizden geldiği kadar da babamın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Babamın bir maaşı yok. Almanya'da yaşayan ablam Gülfiye Afacan, babamın sağlık güvencesi olmadığı için yurtdışı sağlık sigortası yaptırmıştı. O sayede hastanelerden faydalanıyor. Babamın sağlık sorunlarına bağlı özürü de vardı. Biz de Uzunköprü Kaymakamlığı'na yardım alabilmek için başvurduk. Onlar da bizden özürlü raporu almamızı istedi. Ayakta durmakta zorlanan babamı 50 kilometre uzaklıktaki Edirne'ye götürdük sağlık kuruluna girdik. Burada 3 doktor babamın özürlü olduğuna karar verdi. Diğer 5 doktor ise sağlam yönünde görüş bildirince ağır özürlü raporunu alamadık. Babamı gören herkes özürlü raporu alamadığımızı duyunca çok şaşırdı.Tekrar hastaneye başvuracağız ve yeniden kurula gireceğiz. Belki babamın gerçekten ağır özürlü olduğunu bu sefer doktorlar fark eder."

Edirne Devlet Hastanesi yetkilileri ise, hasta yakınlarının raporla ilgili bir tereddüdü olduğu takdirde Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurabileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Heyette görevli doktorlarımız her hastayı titizlikle değerlendiriyor. Hekimlerimiz kendi inisiyatifi ile değil, talimatname ile hareket eder. Hasta veya hasta yakınlarının verilen raporla ilgili bir tereddüdü varsa İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvursun. Müdürlük de hastayı yormamak için aynı kentte olan başka bir hastaneyi hakem hastane olarak belirliyor ve heyet orada da hastayı inceliyor ve rapor hazırlıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber