Tutuklu 8 vekile maaş ve danışman hakkı/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlık Divanı, çeşitli soruşturmalarda tutuklanan milletvekillerinin tüm özlük haklarından yararlandırılmasına, ödenek ve yolluklarının ödenmesine oybirliğiyle karar verdi.

Meclis Başkanlık Divanı, Ergenekon, Balyoız ve KCK soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan milletvekillerinin maaşlarının ödenmesi kararı aldı. Meclis Başkanı Cemil çiçek'in başkanlığı'nda yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Sayıştay'ın görüşleriyle birlikte tutuklu milletvekillerinin özlük hakları konusunu gündeme alındı.

AK Parti ?maaş'a itiraz etti

CHP'li Tanju Özcan, Adnan Keskin milletvekillerinin maaşlarının yemin etmeme nedeniyle ödenmemesini eleştirdi. AK Partili divan üyeleri Mustafa Kabakçı, Fatih Şahin ise ?Anayasa'nın 75.maddesi var. Emek harcamadan maaş alamazlar? diyerek karşı çıktı. CHP'li Keskin, ?Seçimlere giderken milletvekillerine peşin maaş ödeniyor. İsa Gök yemin etmedi ama maaş hakkı kazanmıştı? dedi.

CHP'li Tanju Özcan ile AK Partililer arasında yaşanan gerginliğin ardından söz alan MHP'li Ali Uzunırmak, ?Artık iki tür milletvekili var. Eylemli milletvekili ve eylemsiz milletvekili. Yakında onlara cezaevinden çıkıp cenazeye, hasta ziyaretine gitmeye izin veren yasal düzenleme yapacağız. O arada gelip yemin etseler dokunulmazlık sahibi olurlar ve maaşlarını da hak ederler? yorumunu yaptı.

MHP'den ilginç değerlendirme

AK Partililerin karşı çıkmasına karşın oy birliğiyle tutuklu 8 milletvekilline maaşlarının ödenmesi, tüm özlük haklarından yararlanmaları, ödenek ve yollukların ödenmesi kararlaştırıldı. Toplantıda Meclis Başkanlığı'nın hukuki mütalaa ve hukuki hizmet satın alması yönünde de karar alındı. Meclis Başkanlığı, anayasa çalışması başta olmak üzere gerekli durumlarda dışarıdan hukuk hizmeti alabilecek.

Çiçek: Geçmişte örnekleri olmayınca

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ?Parlamento çalışmalarımızda bu dönemde yaşadığımız bir kısım olumsuz gelişmeler, örnekler geçmişte yok. Dolayısıyla karşılaştığımız bir soruna bir çözüm ararken geçmiş örnekleri bulamıyoruz. İyi ki yok. İkincisi, bu tür gelişmeler öngörülemediği için mevzuatımızda da bir hüküm yok ama ortada da bir sorun var. Onun için çok yönlü değerlendirmeler yaptık. Ümit ederiz, bir daha bu sıkıntılar olmaz'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber