Enerji Sakanı: Petrol aramaya 1,3 milyar dolar harcıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de doğalgaz, ham petrol varsa bunu bulacaklarını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldız, "Arama faaliyetlerini 12-13 katına çıkardık. 100 milyon dolar civarındaydı şu an 1,3 milyar dolar harcıyoruz aramak için." dedi. Yıldız, nükleer santral konusunda hükümete güvenilmesini isterken, Bor kaynaklarının da özelleştirilmeyeceğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tv8'de Erkan Tan'ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Yıldız, petrol ve doğalgaz aramalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de doğalgaz, ham petrol varsa bulacağız. Ülkemizde ham petrol olmasını en çok isteyenlerden bir tanesi de benim. Ama biz bütün bu aramalarımız ile beraber biz petrol bulamayabiliriz ama biz arıyoruz. Bunu bir siyasetçi kolay kolay söylemez. Ben vatandaşımıza olabildiğince gerçeği tüm yalınlığı ile anlatmak zorundayım. Türkiye'de ham petrol ya da doğalgaz varsa inşallah bulacağız ama yoksa bulamayacağız. Arama faaliyetlerini AK Parti hükümeti ile 12-13 katına çıkardık. 100 milyon dolar civarındaydı şu an 1,3 milyar dolar harcıyoruz aramak için."

"NÜKLEER SANTRAL KONUSUNDA BİZE GÜVENİN"

Taner Yıldız., nükleer santral konusunda da kendilerine güvenilmesini istedi. Bu konuda Türkiye'ye çifte standartlı davranılmasından dert yanan Enerji Bakanı, şöyle konuştu:

"Dünyada 442 tane nükleer santral var. Çernobil'den sonra 144 tanesi yapıldı. Fukuşima'dan sonra devam eden 63 tane nükleer güç santrali var. Siz başınızı kuma sokup nükleer santral yapmayacağım demekle nükleer santraller işletmede olmuyor olmayacak. Bir yandan işletilecek. Fransa'da nükleer santralin olduğu yerdeki nehirdeki balıklar zarar görmüyor, Fransa'ya giden turiste bir şey olmuyor; ama Türkiye'dekine oluyor. Böyle bir şey var mı? Böyle bir şey yok. Türkiye nükleer santral yapmasın diye yapılan söylemlerdir bunlar. Nükleer santraller zararlı diye kapatılmıyor. Ömrünü doldurmuş santraller tabii ki hemen kapansın. O santral orada durdukça daha tehlikeli oluyor.?

Türkiye'de elektrikteki kayıp kaçak oranını yüzde 15'lerden yüzde 10'lara indireceklerini ifade eden Bakan Yıldız, kayıp kaçak ortalamasının AB üyesi ülkelerde dahi yüzde 9,5?10'lar civarında olduğunu kaydetti. Yıldız, Bor kaynaklarını özelleştirilmeyi düşünmediklerini de belirterek,

"Bugün düşünmüyoruz gelecekte de düşünmeyeceğiz. Ne için? Stratejik önemi olduğu için. Borun kendisi değil, hizmet alımı özelleştirilebilir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber