Aynes'ten ?Okul Sütü' iddialarına cevap

Aynes Gıda, kimi medya kurumlarında yer alan ?Okul Sütü' programı ile ilgili iddialara cevap verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Program dâhilinde üretim ve dağıtım yapan şirket, öğrencilere sunulan sütlerin bozuk olduğuna dair haber ve yorumları yalanladı.

Aynes'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

?Türkiye'nin en büyük 500 şirketi yer almakta olup senenin 365 günü üretim yapıyoruz. ?Okul Sütü' için yaptığımız üretim toplamda 6 günlük üretimine tekabül etmektedir. Ürettiğimiz sütler, dünyada ilk defa ülkemizde Aynes'te kullanılan, sütün doğal yapısını koruyan Lactenso ile imal edilmektedir. Firmamız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği ülkelerine süt ürünleri ihracatı projesini başarıyla tamamlayan Türkiye'nin 4 şirketinden biridir. Aynes Gıda AŞ'nin ürettiği okul sütlerinde hiçbir sorun yoktur.?

Şirketin kapatılan laboratuarı olmadığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Haberlerde adı geçen Denizli Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı laboratuvar Avrupa Birliği'ne süt ürünleri ihracatı için FVO (Food and Veterinary Office) misyonu tarafından yapılan denetimler de yaptığı tahlillerin yanlış olduğu ortaya çıkınca denetlendi. Denetimlerin ardından laboratuvarın şartları mikrobiyal tahlilleri yapmada yeterli olmadığı için kapatılmıştır. Bilindiği gibi mikrobiyal tahlillerde ortamdan bulaşma riskine karşın tahlilin yapıldığı ortamın steril ve şartlarının uygun olması gerekmektedir. Bunun üzerine yapılması gereken tahliller İzmir İl Kontrol Laboratuarı'na yönlendirilmiştir. İzmir il kontrol laboratuarında yapılan 8 tahlilin tamamının uygun olduğu raporları tarafımıza bildirilmiştir.

Yine 'Okul Sütü' projesine karşı olan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile iktidara ideolojik takıntılarla yüklenme yoluna giden kimi medya kuruluşları kapatılan bir laboratuvarın hatalı tahlil raporuyla firmamızı da kullanarak böyle bir haber yapmışlardır. Kasıtlı olarak yanlı haber yapanlara karşı hukuki yollara başvuracağımızı bildiririz.

Sütlerde hiçbir bozukluk yoktur. Bozukluk varsa emeğe saygısı olmayan kirli tezgâh peşinde koşanlarda ve ideolojik kavgalarına firmamızı alet etmeyi dileyenlerdedir. Tüm bunlara rağmen proje hem süt üreticileri, hem sanayiciler hem de bakanlık tarafından başarıyla tamamlanmıştır. Firmamız daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam için çalışmaya devam etmektedir. Milletimizin engin sağduyusuna güvenimiz tamdır. Bugüne kadar verdikleri destek için teşekkür ederiz. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber