Yamaç paraşütü şampiyonasında kupalar sahiplerini buldu

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından Ali Dağı'nda gerçekleştirilen 3. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda kupalar sahiplerini buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hafta süren yarışmada genel klasmanda Muzaffer Dündar, kadınlarda Ayşe Bayrak, takımlarda ise Mashavk birinci oldu. Dereceye giren pilotlar gelecek yıl Bulgaristan'da gerçekleştirilecek olan dünya yamaçparaşütü şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

8 ülkeden 28'i yabancı toplam 142 pilotun yarıştığı şampiyonada ödüller Talas Belediyesi Reşadiye Hava Sporları Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Gökduman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaaddin Kayabaşı ve yarışmacı pilotlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan yarışma koordinatörü Adem Hasgül, Ali Dağı'nı yamaçparaşütünde artık dünya markası yaptıklarını belirterek, her geçen yıl yeni gelişmelerin yaşandığını söyledi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığına dikkat çekerek, Ali Dağı'nda düzenledikleri uluslararası yarışmalarla Kayseri'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Başkan Yıldırım, sözlerine yarışmayı kazasız şekilde tamamladıklarını belirterek başlarken, ?Kayseri'de sürekli yeni güzellikler yaşıyoruz. Bundan çok mutluyuz. 2004 yılında başladığımız bu yoldaki gelişmeyi sizlerin takdirine bırakıyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından yarışma sonuçları açıklandı. Yarışmada genel klasmanda Muzaffer Dündar 4790 puanla birinci, Durali Karaca 4503 puanla ikinci, Yiğit Yıldırım 4421 puanla üçüncü olurken, kadınlarda geçen yıl birinci Ayşe Bayrak 3208 puanla birinci, Anna Verbitskaya 2754 puanla ikinci, Merve Gülşah Aslan ise 2175 puanla üçüncü oldu. Takımlarda ise birinciliği 12998 puanla Mashavk, ikinciliği 12830 puanla Ahas, üçüncülüğü ise 10135 puanla Ablatros elde etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber