Giresun esnafından öğrenci teşekkürü

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'a, öğrenci kayıtları ile kent esnafına sağladıkları destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara, yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi'nde 3 Eylül tarihinde başlayan öğrenci kayıtlarının tüm yoğunluğuyla sürdüğünü belirtti. Giresun'a 7 bine yakın öğrencinin kayıtlar çerçevesinde geleceğini vurgulayan Kara, bu durumun kentte bir haftalık süre zarfında öğrenci yoğunluğunun yaşanmasını sağladığını kaydetti. Ali Kara, "Giresun Üniversitesi, Giresun'un hem akademik hem de ekonomik yapısına ciddi katkılar yapmaktadır. Bunu, son günlerde yaşanan hem akademik, hem de öğrenci hareketliliğinden görebiliyoruz." dedi.

"Öğrenci kayıtlarla birlikte esnafa ciddi hareketlilik geldi. Kent esnafı önemli bir ivme kazandırıldı" diyen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişte Güre Yerleşkesi'nde kayıtlar olduğu için esnaf bu hareketlilikten yeterli oranda yararlanamıyordu. Üniversite rektörümüze yaptığımız talep çok iyi şekilde karşılanarak, bu yıl kayıtlar Gazipaşa Yerleşkesi'ne alındı. Bu esnafımızın yüzünü güldürdü. Yaşanan yoğunluk, esnafımızın hareketlenmesine neden oldu. Bize bu imkanı sağlayan Sayın Rektörümüze teşekkürü borç biliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda üniversiteye hertürlü desteği sağlayacağız."

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan da yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'a teşekkür etti.

Ayhan, "Kayıtları Gazipaşa Yerleşkesi'ne alan Sayın Rektörümüze sonsuz teşekkür ediyoruz. Giresun esnafı bu kalabalıktan son derece yararlanıyor." ifadesini kullandı. Ayhan, GESOB olarak üniversiteye destek amaçlı yeni bir uygulama başlattıklarını, destek veren esnafların işyerlerine "Bu işyeri Giresun Üniversitesi'ne destek veriyor" yazıların asılacağını aktardı. Ayhan, "Yazıların bulunduğu işyerlerinde üniversite görevlileri ve öğrencilere indirimler uygulayacağız. Böylelikle esnafımıza katkı sunan Giresun Üniversitesi'ne biz de destek sağlayacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber