Dinçer: 2006'da 50 bin öğretmene kadro verilmeli

Haber Giriş : 11 Kasım 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 2006 yılında en az 50 bin öğretmene kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 2006 yılında en az 50 bin öğretmene kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Dinçer, Eğitim Sen Bursa Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, sendika olarak, daha nitelikli bir eğitim ortamı sağlamak için, eğitim çalışanlarının taleplerini içeren bir rapor hazırladıklarını bildirdi.
Eğitim çalışanlarının yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacıyla bir eylem planı hazırladıklarını belirten Dinçer, bu taleplerin genel anlamda, ''örgütlü toplum'', ''demokratik Türkiye'' ve ''insanca bir yaşam'' gibi ana başlıklar altında toplanabileceğini ifade etti.

Öğrenciler, öğretmenler, eğitim hizmetlileri ve veliler için de talepleri olduğunu vurgulayan Dinçer, ''Taleplerin gerçekleşme düzeyine bakarak aralık ve ocak aylarında eylemlerimizi daha yaygın ve yoğun bir biçimde sürdüreceğiz. Hükümet bu taleplerimizden bir veya daha çoğuna karşılık verdiği takdirde eylemlerimizi gözden geçireceğiz'' dedi.

Hükümetin, ek ders ücretlerinin artırılmasına yönelik taleplerine olumlu bir yanıt vermesi halinde 24 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirecekleri ''Büyük Buluşma''yı bir şenliğe çevireceklerini bildiren Dinçer, okullarda ikili eğitimden tekli eğitime geçilmesi gerektiğini vurguladı.

''Ek ders ücretlerinin artmasını istiyoruz''

Dinçer, sınıf mevcutlarının fazla olmasının eğitimin niteliğini düşürdüğünü, bu durumun düzeltilmesi için ek yatırımlar yapılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Özellikle son 5-6 yıldır ''mevsimlik işçi'' çalıştırır gibi geçici öğretmen çalıştırılmaya başlandığını ifade eden Dinçer, şunları söyledi:

''Öğretmenlerimiz ek ders ücretiyle, sosyal güvence olmadan çalıştırılıyor. Öğretmenlere kadro istiyoruz. Geçici çalışmayı kabul etmiyoruz. Onun için diyoruz ki, 2006 yılında en az 50 bin öğretmene kadro verilmelidir. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artmasını istiyoruz. Hükümetin bu yönde çalışmaları var ve bunun 24 Kasım öncesinde sonuçlanmasını bekliyoruz.''

AB İlerleme Raporu'nda, Eğitim Sen özelinde, örgütlenme hakkı ihlallerinin Türkiye'de çokça yaşandığı görüşünün yer aldığını ifade eden Dinçer, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi, sendikal hayatın daha özgürlükçü demokratik bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Biz de zaten bu süreci bir mücadele süreci olarak görmekteyiz.

Bu bağlamda bir mücadele takvimi oluşturduk, 7-21 Kasım tarihlerinde hükümet ve parlamentodaki partilerle görüşerek taleplerimizi ileteceğiz. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar eylemlerimiz sürecek. Bu eylemleri yapmaktaki amacımız tamamen çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim hizmeti verebilmektir.''

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber