ÖSYM, Yaptığı Tüm Sınavların Soru ve Cevaplarını Yayınlamak Zorunda Kalacak

Bilgi Edinme Kanunu, kamu yönetimimizin tarihi yazılırken, 2003 yılının en önemli yasal düzenlemesi olarak gösterilecektir. Bu Kanun, 24.10.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmış olup, yürürlük maddesi gereğince yayımından altı ay sonra (yani 25.04.2004) uygulamaya girecektir. Bilindiği üzere, ÖSS sınavı dışındaki neredeyse hiç bir sınavın soru ve cevapları açıklanmamaktadır. Bu konudaki boşluğu sizlerin katkısı ile yayınladığımız soru ve cevaplarla bir nebze de olsa dolduruyor olmamıza rağmen yeterli olduğumuzu düşünmüyoruz. Bu nedenle her sınav sonrasında büyük bir karmaşa yaşanmaktadır. Sınav sonrasında, cevapların doğruluğu veya yanlışlığı üzerine yaşanan tartışmalar, ancak şeffaf bir şekilde soru ve cevapların açıklanması ile mümkündür. ÖSYM, bunu, şu an için kendiliğinden yapmamaktadır. Fakat, Bilgi Edinme Kanununun yürürlüğe gireceği 25.04.2004 tarihinden sonra Türkiye'de her şey değişeceği gibi bu uygulamada da değişiklik yapılmak zorunda kalınacaktır. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 19 Kasım 2003 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, Yaptığı Tüm Sınavların Soru ve Cevaplarını Yayınlamak Zorunda Kalacaktır

Bilgi Edinme Kanunu, kamu yönetimimizin tarihi yazılırken, 2003 yılının en önemli yasal düzenlemesi olarak gösterilecektir. Bu Kanun, 24.10.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmış olup, yürürlük maddesi gereğince yayımından altı ay sonra (yani 25.04.2004) uygulamaya girecektir.

Bilindiği üzere, ÖSS sınavı dışındaki neredeyse hiç bir sınavın soru ve cevapları açıklanmamaktadır. Bu konudaki boşluğu sizlerin katkısı ile yayınladığımız soru ve cevaplarla bir nebze de olsa dolduruyor olmamıza rağmen yeterli olduğumuzu düşünmüyoruz. Bu nedenle her sınav sonrasında büyük bir karmaşa yaşanmaktadır. Sınav sonrasında, cevapların doğruluğu veya yanlışlığı üzerine yaşanan tartışmalar, ancak şeffaf bir şekilde soru ve cevapların açıklanması ile mümkündür.

ÖSYM, bunu, şu an için kendiliğinden yapmamaktadır. Fakat, Bilgi Edinme Kanununun yürürlüğe gireceği 25.04.2004 tarihinden sonra Türkiye'de her şey değişeceği gibi bu uygulamada da değişiklik yapılmak zorunda kalınacaktır.

Zira, ÖSYM tarafından soru ve cevapların yayınlanmaması halinde, Kanun hükümleri gereğince adaylar bir dilekçe ile ÖSYM Başkanlığına müracaatta bulunarak 15 gün içinde soru ve doğru cevapları alabileceklerdir.

Umarız hala eski metodlarla kamuyu idare etmeye çalışan yöneticilerimiz bu büyük düzenlemenin farkına vararak, iş ve işlemlerin halka açılması konusunda gerekli altyapı düzenlemelerini bir an önce gerçekleştirirler.

4982 sayılı "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" okumak için tıklayın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber