Sağlık'ta sınav skandalı : Sınavda 50 sorudan 20'si sınıfta kaldı!

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Personeli Unvan Değişikliği Sınavında 13 meslek grubunun soru kitapçığında 20 sorunun iptal edildiği, 17 sorunun da yanıt seçeneğinin değiştirildiği ortaya çıktı. 50 sorudan sadece 30'unun geçerli sayılmasına rağmen sınav iptal edilmedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 17 Aralık Pazar günü yapılan 'Sağlık Bakanlığı Personeli Unvan Değişikliği Sınavı' hatalı soru ve yanıtlar nedeniyle tartışılıyor. Sonuçları belirtilenden bir hafta geç açıklanan sınavda 13 meslek grubunun soru kitapçığındaki 20 sorunun iptal edildiği, 17 sorunun da cevap şıkkının değiştirildiği ortaya çıktı.

Hatalar zinciri

Sınava, 6022 kadro için 22 meslek grubundan 2 bin başvuru yapıldı. Soruların zorluğu yüzünden 70 puan barajını çok az kişinin aşabildiğini belirten bazı adaylar, "Bu kadar çok hata yapılan sınav iptal edilmeli, bu kadar hatayı becerenler de istifa etmeli" dedi.

Bakanlık yetkilileri ise protokolle yapılan sınavlarda iptal olmadığını belirtti. Bakanlıkta yıllardır görevlerinde unvansız çalışan, unvanına kavuşabilmek için 70 puan barajını aşabilme mücadelesi veren, soruların zorluğundan ve barajın yüksekliğinden şikâyet eden adaylar, 8 Ocak'ta sonuçların açıklanmasını beklerken hayal kırıklığına uğradı. 50 çoktan seçmeli ve dört seçenekli branş sorusu sorulan sınavda hatalar saptandı. Soruların bazılarının yanlış, bazılarının doğru yanıt seçeneklerinin hatalı olduğu itirazları üzerine sonuçların açıklanması gecikti.

Kazanan sayısı çok az

Sonuçlardan önce, bazı soruların iptal edildiği, bazılarının da yanıt anahtarında değişiklik yapıldığı duyuruldu. Pazartesi günü hatalar zinciri, salı günü de sınav sonuçları MEB'in internet sayfasında açıklandı. 13 meslek grubunun soru kitapçığında 20 sorunun iptal edildiği, 17 sorunun da yanıt seçeneğinin değiştirildiği ortaya çıktı. Buna rağmen sınavın geçerli olduğu duyurulurken kazanan sayısının da çok az olduğu öğrenildi.

Fizyoterapiste teşhis sorusu

Adının açıklanmasını istemeyen bir fizyoterapist, soruların bir çoğunun teşhis koymaya, bazılarının tedaviye yönelik olduğunu belirterek, "Oysa fizyoterapistlerin buna yetkisi yok. Yani yasal değil. Ne yazık ki yetkililer farkında değil" dedi. Bakanlık yetkilileri, "Protokolle yapılan sınavlarda ancak soru iptalleri olabiliyor. İtirazlar oldu. Soruları hazırlayan öğretim üyeleri inceledi ve itirazlarda haklılık payı olduğu bildirildi. İncelemenin ardından sorular iptal edildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber