Remzi Kaya, öğretmen alan sınavı hakkında konuştu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 00:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber 7 tv'de İsmail Kılıçarslan'ın sorularına cevap veren Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya meslek bölümünden mezun öğretmenler için açılması düşünülen sınavla ilgili açıklamalarda bulundu.

Remzi Kaya şu açıklamaları yaptı:

Bizim yapacağımız alanımızla ilgili yeterince soru çıkmadğı için sızlanmalar vardı. Yönetmelikteki değişiklikle ilgili bize teşekkür etti. Bundan sonra yapacağımız sınav, aldığı eğitime yönelik sorularla adayları sınava sokmaktır.

Bu konuda paydaşlarla paylaşıp onlanlarla gelen talebe göre Ağustos ayında atamayı gerçekleştireceğiz. Şubat ayındaki atamaya bu yüzden bu atamaları koymadık. Tabandan gelen istekler doğrultusunda bunu değiştireceğiz.

Kamu Personel Sınavı bizim için çok kolaydı ancak doğru değildi. oradaki sorular daha çok genel sınav oluyor. Bizim yapacağımız sınav eğitim alanların aldıkları eğitime göre sınav sorularını hazırlayacağız. Bu konuda ÖSYM de bizimle ortak çalışmayı kabul eder ona göre soru hazırlayacağını söylerse bizde birlikte çalışmaya hazırız.

Branşlar çok olduğunu biliyoruz. Fen ve sosyal bilimler belli başlıklar altında toplanarak sınavlar o branşlar altında yapılacak.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber