Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi duruşmasına devam ediliyor

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle haklarında dava açıan 28'i tutuklu 62 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2017 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi duruşmasına devam ediliyor

- Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28'i tutuklu 62 asker hakkında açılan davanın 5. duruşması başladı.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında yapılan binadaki salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, 28 tutuklu rütbeli sanık, 5 tutuksuz sanık ile bir kısım sanık avukatları ve Başbakanlık adına bir avukat katıldı.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlandığını, tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildiği söyledi.

Tutuksuz sanık Onur Özcan savunmasında, 2. Zırhlı Tugayı'nda asker olarak görev yaptığını, 15 Temmuz günü sabah içtimaya katıldığını, bölük komutanın kendilerine tatbikat olacağını söylediğini, cephaneye gittiklerini ve rütbelilerin mühimmatları aldığını belirtti.

Sanık Özcan, tank bölüğünde toplanma olduğunu ifade ederek, ''Biz araçlardan inmedik. Terör saldırı olduğunu, Sabiha Gökçen Havaalanı'na gideceğimiz söylendi. Gittiğimizde halk toplanmıştı. O sırada durduk, niye durduğumuzu bilmiyordum. Halk dışarıda 'darbe oldu' diye bağırıyordu. O zaman öğrendik.'' diye konuştu.

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

- Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 28 rütbeli subay ve astsubay ile 34 erin, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede ayrıca, bazı şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak", bazılarının da "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber