6. kavuşma için dev adım 2018'de

Etüt çalışmaları başlayan Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde deniz dibi sondajları gerçekleştirildi. Bu yılın sonunda proje çalışmaları tamamlanarak, 2018'de yap-işlet-devret modeliyle yapım ihalesine çıkılacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6. kavuşma için dev adım 2018'de

Üç boğaz köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin ardından İstanbul'un iki yakasını altıncı defa birleştirecek Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin yapım ihalesi 2018'de gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşların Marmaray ile raylı sistemin kolaylığını, Avrasya Tüneli'yle otomobille deniz altından geçmenin keyfini yaşadıklarını söyledi. İki kıta arası geçişin 5 dakikaya düşmesinin konforunun görüldüğüne işaret eden Arslan, vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılan teknik çalışmalar sonucu Marmaray ile Avrasya Tüneli'ni bir araya getirecek Üç Katlı Büyük İstanbul Treni Projesi'ni hayata geçireceklerini bildirdi.

6,5 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Arslan, etüt proje çalışmaları kapsamında deniz dibi sondajlarının yapıldığını aktararak, bu yılın sonunda proje çalışmalarının tamamlanacağını dile getirdi. 2018 yılında YİD modeliyle yapım ihalesine çıkılacağının altını çizen Arslan, şunları kaydetti: İncirli'den yer altına girecek raylı sistem, Mecidiyeköy'den, Zincirlikuyu'dan denizin altından geçecek, Söğütlüçeşme'den girip Kadıköy-Kartal'a, Marmaray'a bağlanmış olacak. Avrupa Yakası'nda Hasdal'dan yer altına girecek tünel, aynı şekilde bu tünelle birleşecek, Anadolu Yakası'na geçtikten sonra da Çamlık'tan çıkarak TEM'e bağlanacak. Bu, kara yolu taşımacılığında otomobiller için önemli bir avantaj olacak, raylı sistem anlamında çok daha önemli bir avantaj. Marmaray, Halkalı'dan Gebze'ye kadar bütün raylı sistemlerle entegre olarak gidiyor. Bu da onun bir benzeri olarak İncirli'den Sögütlüçeşme'ye kadar birçok raylı sistemle entegre olacak, günde 6,5 milyon yolcunun taşındığı raylı sistemleri entegre edecek. İnsanların kapısından çıktığı zaman bir başka hatta aktarma yaparak, raylı sistemle seyahatini devam ettirmesi anlamına geliyor. Çok önemli bir proje ve önemli mesafe katettik. Önümüzdeki yıl ihalesini gerçekleştirip, yapım süreçlerini başlatmış olacağız.

Kanal İstanbul'a ilk kazma vuruluyor

Türkiye'nin dev hamleleri arasında yerini alacak önemli bir proje de Kanal İstanbul... Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul Boğazı'na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, ki 'Kanal İstanbul' dediğimiz, benim büyük hayalim, bütün alanlarda yatırımlarımız devam ediyor. İnşallah bunun temelini büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi atacağız" dedi. Projeyle İstanbul Boğazı'nın trafiği hafifleyecek, megakentte yeni cazibe merkezleri oluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber