Karımı THY'nin ihmalleri öldürdü

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜrk Hava Yolları'nın bir çocuk annesi 37 yaşındaki kabin amiri Ömür Günay, 21 Ocak 2007'de, Helsinki-İstanbul seferini yapan uçakta beyin kanaması geçirince müdahale edilmek üzere götürüldüğü hastanede 6 gün yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Genç hostesin ailesi, tepki göstermek yerine öncelikle THY yönetiminin tavrını beklemeyi tercih ederek 2 ay boyunca sessizliğini korudu. Ancak acılı eş Haluk Günay, önceki gün VATAN'a konuşarak THY'den davacı olacağını söyledi.

Başsağlığı dilemediler

?Biz onlardan açıklama beklerken, arayıp bir başsağlığı bile dilemediler? diyen Haluk Günay, eşinin ölümüne ihmaller zincirinin neden olduğunu iddia etti. 18 aylık oğlu Sarp'la bir başına kalan acılı eş, gerekli önlemler alınsa karısının belki de şu anda yaşıyor olacağını düşünüyor:

Kimse onu dinlememiş

?Ömür, THY'de 10 yıldır görev yapıyordu. 6 ay önce doğum izninden dönüp tekrar göreve başladı. İşini çok seviyordu, uçmak onun için bir tutkuydu. O günkü uçuş takvimine göre İstanbul-İzmir, İzmir-İstanbul ve İstanbul- Helsinki, Helsinki-İstanbul seferlerinde kabin amiri olarak görev yapacağı bildirilmişti. İlk uçuşundan itibaren arkadaşlarına başının ağrıdığını söylemiş. Gün boyu da baş ağrısı dinmemiş. En son Helsinki'ye indiğinde kaptan pilota da 'Başım ağrıyor, dayanamıyorum' demiş. Ama kimse durumun ciddiyetini anlamamış.?

Helsinki'ye dönmeliydi

Uçak Helsinki'den kalktıktan bir saat sonra da yere yığılmış. Yolcular arasında bulunan pratisyen bir hekim Ömür'e müdahale etmiş ve beyin kanaması geçirdiğinden şüphelendiğini söylemiş. Ama pilot, prosedürlere göre Helsinki'ye geri dönmesi gerekirken, İstanbul'a uçmaya devam etmiş. Yani bir saatte Helsinki'ye dönebilecekken 2.5 saatte İstanbul'a indi.

SSK'lı diye Samatya'ya

İndikten sonra da havalimanının burnunun dibindeki Yeşilköy International Hastanesi'ne değil SSK'lı olduğu için Samatya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yine zaman kaybedildi. Eğer bu kadar geç kalınmasaydı Ömür kurtarılabilirdi. Sorumlular yargı önünde bunun hesabını verecek. Önce İş Mahkemesi'ne dava açacağız. Ömür'ün görevi başındayken öldüğünü iddia ederek kusur oranın belirlenmesini isteyeceğiz. Ardından ölümüne neden ihmaller zincirinin sorumluları hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber