Taşeron personele uygulanacak sınav nasıl olacak?

Taşeron personelin kadroya geçişi sırasında uygulanacak sınavın şekline idare karar verecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ocak 2018 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron personele uygulanacak sınav nasıl olacak?

1 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan taşeron personele kadro verilmesine dair usul ve esaslara göre, sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek.

Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ise ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek.

Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Sınavda başarılı sayılmak için 100 üzerinde 50 almak gerekecek.

Usul ve esasların 39. maddesi gereğince, mahalli idarelerde, beden gücüne dayanan işlerde çalışanlara uygulamalı sınav yapılması esastır.

İşte uygulanacak sınava dair usul ve esasların ilgili maddesi:

Sınavın gerçekleştirilmesi ve ilanı

MADDE 14 - (1) Hak sahibi işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesine ilişkin sınav; yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilir. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenir. Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilmesi mümkündür.

(2) Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilir. Yapılan ilan tebliğ hükmüne geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.

(3) Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilir. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilir ve tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak şarttır. Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak tutanağa geçirilir.

(4) Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şarttır.

(5) Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından Kurumun resmi internet adresinde ilan edilir. İlan tebligat yerine geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.

(6) Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanır.

Usul ve esasların tam metni için tıklayınız.

Memurlar.net forumundaki paylaşımları görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber