Bu yönetmelikle, memur alım şartları arasına 'sarı saçlı olma' şartı dahi konabilir!

Mahalli idarelere memur alımını düzenleyen yönetmelik değiştirilerek, Genel Müdürlüğe düzenleyici ve kontrol edici bir rol verilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mayıs 2018 14:20, Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018 15:13
Bu yönetmelikle, memur alım şartları arasına 'sarı saçlı olma' şartı dahi konabilir!

14 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği"yle, mahalli idarelere memur alımları, ÖSYM'nin yaptığı merkezi memur yerleştirmesinin dışına çıkarılmıştı. Tıklayınız.

Ancak yönetmelikte, belediyelerin her bir kadro için koyacağı şartlara yönelik olarak bir kontrol mekanizması bulunmamaktadır.

Zaten kontrol mekanizması olmadığı için de, ikamet şartı taşıyan, belediye veya şirketinde görev almış olan, işdeneyimi için ilçede çalışmış olma şartı arayan bir ilan yayımlanabilmiştir. Tıklayınız.

İleride daha büyük sorunların yaşanmaması için mezkur yönetmeliğe bir kontrol mekanizması eklenmeli ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bir kamu kurumu ciddiyetine yakışacak şekilde düzenleyici ve kontrol edici rol alması gerekmektedir.

Aksi halde ilanları merkezi bir yerde yayınlamak çok önemli bir iş değildir.

Önemli olan kariyer ve liyakat ilkelerine uygun bir şekilde kamuya personel alımını temin etmektir. Bu ana ilke olmadığı sürece ilanları duyurmanın da pek bir faydası olmaz.

Bu nedenle Genel Müdür Ekrem CANALP'ın acilen yönetmelik değişikliği hazırlaması ve Bakanlığın onayını aldıktan sonra da yürürlüğe koyması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber