PMYO'ya girişte yaş değişikliği yapıldı. POMEM'lere girişte de yapılabilir mi?

PAEM'den sonra PMYO'lara girişte aranan yaş şartı 31 Aralık itibariyle değil 1 Ocak itibariyle aranacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2018 15:01, Son Güncelleme : 04 Eylül 2018 13:24
PMYO'ya girişte yaş değişikliği yapıldı. POMEM'lere girişte de yapılabilir mi?

PMYO YÖNETMELİĞİNDE YER ALAN DÜZENLEME

Daha önce PAEM'lere girişte yapılan yaş değişikliğinin bir benzeri PMYO'lar için de yapıldı

PMYO Yönetmeliğinin 8. maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi şu şekildedir:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,"

Bu hükümde yer alan 31 Aralık ifadesi, 3 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazetede yapılan değişiklikle "1 Ocak" olarak değiştirilmiştir.

Bu düzenlemeyle, 1 yaş daha büyük adayların PMYO'lara girmesine imkan tanınmıştır.

POMEM'DE DE BENZER BİR DÜZENLEME YAPILABİLİR Mİ?

Diğer taraftan benzer bir düzenleme POMEM'lere giriş yönetmeliğinde de şu şekilde yer almaktadır:

"d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak,"

Ancak, POMEM Yönetmeliğinde yer alan bu düzenleme, 3201 sayılı Kanununda yer alan düzenlemenin bir tekrarıdır. 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinde yer alan hüküm şu şekildedir:

"Lisans mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenecek taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından yönetmelikle belirlenecek şartları taşıyanlar ve sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınırlar."

Dolaysıyla POMEM'lere girişte de benzer bir yönde düzenleme yapabilmek için öne TBMM'nin 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesini değiştirmesi gerekmektedir. Tek başına İçişleri Bakanlığının yönetmelik değiştirmesiyle POMEM'lere girişte aranan yaş şartı değiştirilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber