8 çocuğu 10 torunu olan nüfus müdürünün ilginç hikayesi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde nüfus şefi olarak görev yapan Mehmet Şakin Irmak, ilginç hayat hikayesiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Mardinliler Federasyonu Onursal Başkanı, kanaat önderi ve iş adamı da olan Irmak, 42 yıllık evli, 8 çocuğu ve 10 torunu var

Haber Giriş : 12 Ekim 2018 09:50, Son Güncelleme : 12 Ekim 2018 12:49
8 çocuğu 10 torunu olan nüfus müdürünün ilginç hikayesi

Memuriyet hayatına Mardin'de başladıktan sonra İzmir'e gelen Mehmet Şakin Irmak, Konak Nüfus Müdürlüğü'nde yönetici olarak göreve başladı. Bu arada Mardinliler Federasyonunu kurup başkan seçilen 54 yaşındaki Irmak, Mardinliler Vakfı'nın mütevelli heyetinde yer aldı. 42 senedir evli olan ve hayatı boyunca yaşadığı zorlukları anlatan Irmak, "Çocuk yaşta evlendim. Normalde babalar çocuklarına oyunlar oynatır. Ben çocuklarımla birlikte oyunlar oynadım. Onlarla büyüdüm" dedi.

TEK ERKEK ÇOCUK

Mardin Ömerli'de 1964 yılında dünyaya gelen ve ailenin tek erkek çocuğu olan Irmak, 14 yaşında ailesi tarafından amcasının kızıyla evlendirildi.

Irmak ilk çocuğu Muhammet Emin'i 16 yaşındayken kollarına aldı. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'ni kazanmasına rağmen maddi zorluklar nedeniyle gidemeyen Şakin, memuriyet sınavlarını kazanıp Ömerli Belediyesi'nde işe başladı.

İZMİR'DE GÖREVLİ

Çocukları Murat, Muhammet ve Metin belediyede görev yaptığı süreçte dünyaya gelen Irmak, yükselme sınavlarına girdi ve aynı yerde şef olarak görevine devam etti.

Beşinci çocuğu İzzettin dünyaya geldi. Mardin'de yaşadığı dönemde oğulları Ramazan ve Muhammet Ali'nin dünyaya gelmesiyle 9 kişi olan aile hiç istememesine rağmen yeni bir kente ve maceraya atıldı. İzmir macerasına 2002 yılında Konak Nüfus Müdürü olarak adım atan yardımseverliğiyle çevresine örnek olmaya başlayan Irmak, göreve devam ederken 2004 yılında son çocukları olan Halime İrem'i kollarına aldı. Konak Nüfus Müdürlüğünden sonra Karabağlar Nüfus şefi olarak memuriyet hayatına devam eden Irmak halen bu görevi yürütüyor.

'YALNIZ KALAMADIK'

Karısıyla hiç başbaşa yemek yiyemediklerini ifade eden Irmak, " Soframız her zaman kalabalıktı " dedi. Evde yiyecek yemek bulamadıkları zamanların olduğunu söyleyen Irmak, "Düşünsenize dolabı açıyorsunuz sadece su var. Böyle günlerden geçtik. Şimdi üç çocuğum Almanya'da yaşıyor. Diğerleri de burada. Yapacağımı yaptım, köşeme çekileceğim mantığında olmadım. İnsanları mutlu etmek en büyük vazifem. Bu sebeple siyasete girmeyi de düşünüyorum" diye konuştu.

EN BÜYÜK TORUNU 10 YAŞINDA

Sekiz çocuklu ailenin mutluluk verdiğini fakat çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını anlatan Irmak, "Geçen gün 10. torunum dünyaya geldi. 8 çocuğum 10 tane de torunum var. Son torunuma benim adımı verdiler. En büyük torunum 14 yaşında. Çocuklarım doğduğu için mutluyum ama onları iyi yerlere ve iyi derecelerde getirme görevi var. Her zaman çocuklarımın peşinden koştum. Onların kötü yola düşmesini engellemek için canımı dişime taktım. Şimdi arkama baktığımda başarılı olduğumu görüyorum" dedi.

Kaynak: Yeni Asır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber