AKP İzmir'de istifalar

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikisi belediye başkanı dört AKP'li partilerinden istifa etti. Babası Burhan Özfatura'nın DP'den milletvekili adayı olmasını gerekçe gösteren Fatih Özfatura ile bir süredir parti yönetimiyle sorunlar yaşayan Harmandalı Belediye Başkanı Mustafa Bölek, Maltepe Belediye Başkanı Kemal İşken ve Hari Yıldırım bağımsız kaldıklarını açıkladı.

AKP'deki dört istifanın ardından Büyükşehir Belediyesi'ndeki aritmetik de değişti. AKP'nin üye sayısı 61'den 57'ye düştü. CHP 87, DYP 17, ANAP 11, SHP 1'de kalırken, bağımsızların sayısı 7'ye çıktı. Fatih Özfatura, Meclis Başkanlığı'na verdiği dilekçede partisiyle bugüne kadar son derece iyi ilişkileri olduğunu ve parti disiplini ile hareket ettiğini, ancak babası Burhan Özfatura'nın DP'den milletvekili adayı olarak aktif siyasete dönmesinin kendi siyaset yaşamını da etkilediğini söyledi. Özfatura, "Benim başka bir parti saflarında siyaset yapmayı sürdürmem etik olmayacağı gibi kamuoyunca da yanlış değerlendirilecektir. Ayrıca bir oğul olarak beni yetiştiren ve bugünlere getiren babamın, girdiği siyaset mücadelesinde yanında yer almam kadar da doğal bir şey bulunmamaktadır. Bu gerekçelerle AKP'den istifa etmeyi bir zorunluluk olarak görmekteyim. Meclis üyeliğimi bağımsız olarak sürdüreceğim. Bana oy vermiş olan seçmenlerin istifa ve meclis üyeliği görevimi bağımız sürdürme kararımı anlayışla karşılayacağını umuyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun CHP milletvekili adayları tanışma toplantısı nedeniyle katılmadığı toplantıyı Başkan Vekili Gürkan Şenışık yönetti. Mecliste mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan Yeni Kent Merkezi için yeniden hazırlanan imar planı Bayındırlık Komisyonu'na sevkedildi. Ayrıca, İZSU'nun vatani hizmet tertibinden ve malül gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ile şehit, dul ve yetim sıfatıyla aylık veya gelir bağlanmış bulunan abonelerin su faturalarında yüzde 50 inidirim yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, yasada öngörülen durumlarını belgelemeleri halinde, yürürlükteki su tarifeleri üzerinden yüzde 50 indirim yapılarak su ücretinin tahsili oybirliği ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber