Hak edilmiş olan ek ders ücretleri geriye dönük ödenebilir mi?

Ödenmeyen hak edişlerde zaman aşımı 5 yıldır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2019 10:10, Son Güncelleme : 15 Nisan 2019 18:08
Hak edilmiş olan ek ders ücretleri geriye dönük ödenebilir mi?

Bir okulda 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere, hazırlık ve planlama görevi karşılığında hak ettikleri ek ders ücretlerinin geriye dönük olarak ödenip ödenemeyeceği hususunda MEB görüş yazısı yayınlamıştır.

Görüş yazısında "Konunun, Maliye Bakanlığının ilinizde bulunan ilgili birimi ile kurulacak koordine sonucunda Valiliğinizce değerlendirilmesi gerekmektedir." açıklamasında bulunulmuştur.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun "Ödenemeyen giderler ve bütçeleştirilmiş borçlar" başlıklı 34. maddesi 3. fıkrasındaki; "İlgili olduğu mali yılın sonundan başlayarak beş yıl içinde alacaklıları tarafından geçerli bir mazerete dayanmaksızın, yazılı talep edilmediğinden veya belgeleri verilmediğinden dolayı ödenemeyen borçlar zamanaşımına uğrayarak kamu idareleri lehine düşer." hükümlerince beş yıl içinde alacaklıları tarafından geçerli bir mazerete dayanmaksızın, yazılı talep edilmediğinden veya belgeleri verilmediğinden dolayı ödenemeyen alacaklar ödenmektedir.

Dolayısıyla beş yıl içinde alacaklıları tarafından geçerli bir mazerete dayanmaksızın, yazılı talep edilmediğinden veya belgeleri verilmediğinden dolayı ödenemeyen borçlar zamanaşımına uğrayarak kamu idareleri lehine düştüğünden 5 yıl içinde yazılı talepte bulunarak ödenmeyen ek dersler alınabilecektir.

Kısacası ödenmeyen hak edişlerde zaman aşımı beş yıldır.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber