Bitlis'te, Kürtçe tabelalar yeniden asıldı

Bitlis'te kaldırılan Kürtçe tabelalar tepkiler üzerine yeniden asıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2019 01:32, Son Güncelleme : 25 Haziran 2019 01:33
Bitlis'te, Kürtçe tabelalar yeniden asıldı

31 Mart seçimlerinin ardından AK Parti'nin kazandığı Bitlis ve Tatvan belediyelerinde Kürtçe tabelalar indirilmişti.

Tepkiler nedeniyle tabelaların bir kısmı yeniden asıldı. Bitlis kent girişine asılan tabelalarda bu kez İngilizce, Arapça, Kürtçe ve Kürtçe'nin Kırmançki lehçesinde "Hoş geldiniz" ifadeleri yer aldı.

Bitlis'te kayyum, Tatvan'da ise Ak Partili belediye başkanı döneminde dahi kaldırılmayan Kürtçe tabelaların, 31 Mart seçimleri sonrasında kaldırılması hem zamanlama açısından ilginç bulunmuş hem de her kesimden tepki almıştı.

TABELA İNDİRİLMESİ İSTANBUL'DAKİ KÜRT SEÇMENİ ETKİLEDİ

31 Mart sonrası ve 23 Haziran seçimleri öncesi yapılan bu uygulama, İstanbul'da Kürt seçmenin Ak Parti'den uzaklaşmasını sağlamıştı.

TANĞLAY: KAYYUMUN YAPTIĞI BİZİ BİLGİLENDİRMİYOR

31 Mart seçiminde Bitlis Belediye Başkanı olan AK Parti'li Nesrullah Tanğlay, Bitlis ilinin bir Vali tarafından kayyum olarak yönetildiği dönemde dahi indirilmeyen Kürtçe tabelaların indirilmesine ilişkin olarak, HDP'li meclis üyelerini kast ederek "Onlar bizim kadar Kürt olamaz, bizim kadar Kürdü de savunamaz bizim kadar burada Kürtlere de hizmet edemez. Şunu iyi bilelim; Kürtler sadece bir partinin tekelinde değil" demişti. Tabelanın neden kaldırıldığına dair konuşan Tanğlay, "İdeolojik olarak takılmıyorum. Hiçbir grubu memnun etmek için gelmedim ben 52 bin nüfusta yaşayan Bitlislileri memnun etmek için geldim" diyerek tabelanın değişmeyeceğini ve böyle kalacağını söylemişti. Kayyum döneminde dahi Kürtçe tabelanın indirilmediğine ilişkin olarak ise Tanğlay, verdiği kararı "Kayyum bizi ilgilendirmiyor devlet getirdi onu. Resmi dil Türkçedir herkes biliyor" sözleriyle savunmuştu

NAGEHAN ALÇI: KÜRT MESELESİ ÖZGÜRLÜKÇÜ YÖNTEMLE ÇÖZÜLMEK İSTENMİYOR

Gazeteci Nagehan Alçı, Bitlis ili ve Tatvan ilçesinde yaşanan tabela indirme girişimiyle ilgili olarak "Normal olmayan ve çok karanlık bir gelişme bu. Bu tablonun özeti aslında şu: AK Parti şu an tek başına iktidar değil ve ülkeyi yönetirken koalisyon içinde olduğu kimi 'devlet güçleri' Kürt meselesinin özgürlükçü yöntemlerle çözülmesini istemiyor" yorumunda bulunmuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber