'Mesleki baskı' doktor cinnetine dönüştü

Baltalimanı Hastanesi'nde "Az hasta bakma" tartışmasında doktor Y. S., doktor K. E.'u defalarca bıçaklayarak öldürdü. Adliyeye sevk edilen S. tutuklandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ekim 2019 08:26, Son Güncelleme : 12 Ekim 2019 09:15
'Mesleki baskı' doktor cinnetine dönüştü

İstanbul'da doktorların hasta bakma tartışması ölümle sonuçlandı. Sarıyer Baltalimanı Kemik Hastanesi'nde görevli doktor Y. S. (29) ile aynı hastanede doktor olan K. E.'un (26) "az hastaya baktın" tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. Doktor Y. S., kendisinden az çalışıp az hastaya baktığını iddia ettiği doktor K. E.'u defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Baltalimanı Kemik Hastanesi'nde dün 05.00'te meydana geldi. İddiaya göre; o gece izinli olan doktor Y. S., elinde bir çantayla hastaneye geldi. Daha önce tartıştığı ve o gece nöbeti olan diğer doktor K. E. (26) ile doktor odasında karşılaştı. İki doktor arasında bir kez daha "Az çalıştın" tartışması yaşandı. Doktor odasında bir araya gelen K. E., Y. S.'e kendisinden az çalıştığını ve az hasta baktığını söyledi. İki doktor arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Y. S., kavga sırasında yanında taşıdığı bıçağı çıkartarak K. E.'a defalarca sapladı. Çoğu kalp bölgesi olmak üzere vücudunda 40'ın üzerinde bıçak yarası tespit edilen K. E. hayatını kaybetti. Doktor Y. S. ise polis tarafından gözaltına alındı. S.'in çantasından sıra bir de satır çıktığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfadesinde "Pişmanım" diyen S.'in, üç aydır birlikte çalıştığı asistan doktorların kendisine mesleki baskı uyguladığını ve yaşanan tartışma sonucu olayın meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

MUSTAFA KAYA-FATİH ULAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber