Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

5 ilde bazı yerleşim yerlerinde yeni koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine karantina kararı alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2020 18:41, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2020 22:24

HATAY

Hatay'da bir mahalle karantinaya alındı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulanmaya başlandı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Güzelce Mahallesi'nin bugünden itibaren 14 gün karantinaya alınmasına karar verildi.

Karar üzerine mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Jandarma Komutanlığı ekiplerince mahallenin giriş ve çıkışlarında kontrol noktası oluşturuldu.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da iki mahallede başlatılan karantina genişletildi

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Çayırbağ beldesinde iki mahallede başlatılan karantina uygulaması genişletilerek belde geneline yayıldı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Gökmen Çiçek başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı.

Valilik internet sitesinden yayımlanan kararda, Çayırbağ'da daha önce kısmi olarak uygulanan karantinanın, tüm beldeyi kapsayacak şekilde genişletildiği bildirildi.

Kamuda ve özel sektörde çalışanların, iş yerlerinden alacakları görev yazısı ile beldeye giriş çıkış yapabileceği ifade edilen kararda, şu bilgilere yer verildi:

"Beldede bulunan çay bahçesi, lokanta, restoran ve fırın ile berber ve kuaför gibi iş yerleri de geçici olarak kapatıldı. Ekmek fırınları, market ve bakkallar ise açık olacak. Beldede toplu yemek, davet, asker uğurlaması gibi sosyal mesafenin korunamayacağı etkinliklere izin verilmeyecek.

Afyonkarahisar-Eskişehir kara yolu üzerinde bulunan beldeden transit geçişler ise kontrollü sağlanacak. Beldede istisna olarak belirtilen iş yerleri dışındaki diğer yerlerin kapatılmasına, hayvan pazarı ile halk pazarının kurulmamasına, park ve bahçelerde oturmak, piknik yapmak gibi faaliyetlerin yasaklanmasına, kahvehane, çay bahçesi ve köy odalarının açılmamasına, kurallara uymayanlara cezai işlem yapılmasına karar verilmiştir."

ÇORUM

Çorum'da bir köy karantinaya alındı

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde bir köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Oğuzlar ilçemize bağlı Derinöz Köyü, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararı ile 30 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan köyde ilk vakanın Tekkeşinler Mahallesinde görüldüğü, yapılan testler sonucu köyde 6 kişinin korona virüs testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Köyden iki kişinin ise hastanede tedavileri devam ediyor.

BARTIN

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar doğrultusunda, ilçeye bağlı Aşağıköy köyünde bir nişan sonrası Kovid-19 vakası görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, filyasyon çalışmalarıyla koronavirüs vakalarının yayılarak vatandaşların sağlığını tehdit etmesini engellemek amacıyla köyün tamamının ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasına karar verildiği kaydedildi.

ISPARTA

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 4 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkması üzerine 4 bina karantina altına alındı.

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 4 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkması üzerine 4 bina 14 gün süreyle karantinaya alındı. Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri de bölgede filyasyon çalışması gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Uluborlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemizde 4 pozitif vaka görülmüş olup, vaka sayısının artacağı öngörüldüğünden İlçe Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 24. Maddesi gereğince 06.08.2020 Tarih ve 8/2 Sayılı karar ile Coronavirüs hastalığı (Covid-19) salgınının yayılımının önlenmesi amacı ile Kösehasan Mahallesinde 4 adet bina 14 gün süre ile karantina altına alınmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber