Altı ilden yeni karantina haberleri geldi

Aydın, Karabük, Osmaniye, Tunceli, Ardahan ve Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2020 22:37, Son Güncelleme : 20 Kasım 2020 22:37
Altı ilden yeni karantina haberleri geldi

AYDIN

Karacasu'da bir mahalle karantinaya alındı

Aydın'ın Karacasu ilçesinde artan vakalar sonrasında, Hıfzıssıhha kuralları gereğince bir mahalle karantinaya alındı.

Covid-19 ile mücadele kapsamında sıkı tedbirler alınmaya devam ederken Karacasu ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı. İlçe genelindeki vakalarda artış yaşanırken, Yukarı Görle Mahallesinde yasak olmasına rağmen gerçekleştirilen taziye ziyaretlerinde il dışından gelen 9 kişinin korona testlerinin pozitif çıkması sonucunda, salgının önlenmesi için mahalle karantinaya alındı. Karacasu Belediyesi, jandarma ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri bölgede tedbirler alırken, mahallenin girişine uyarı levhaları asıldı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal; "Yukarı Görle mahallesinde toplanılarak cenaze defin işlemleri, yasak olmasına rağmen yapılan defin ve taziyelerde il dışından katılan 9 kişinin yapılan test sonuçlarının pozitif çıkmasından dolayı salgının yayılmasını önlemek amacıyla 20.11.2020 tarih ve saat 17:00'den itibaren mahalledeki salgın kontrol altına alınıncaya kadar,karantina uygulanmasına ve bu mahalleye giriş çıkışların yasaklanmasına karar verilmiştir. Tarımsal faaliyetlerinin aksamaması için hasat zamanı gelen ürünlerinin toplanması ihtiyaç duydukları sulama ilaçlama işlemlerinin ilçe tarım ve orman müdürlüğü, ziraat odası, çiftçi malları koruma başkanlığı ve sulama kooperatiflerinde yerine getirilmesine karar verilmiştir" dedi.

KARABÜK

Karabük'te bir köy karantinaya alındı

Karabük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Sipahiler köyünde bazı kişilerin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Sipahiler köyünün bugünden itibaren 14 gün karantinaya alınmasına karar verdi.

Köye giriş ve çıkışların kapatılması, tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınması kararlaştırıldı.

OSMANİYE

Osmaniye'de 1 köy, 1 mahalle ve 2 sokak karantinaya alındı

Osmaniye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 1 köy, 1 mahalle ve 2 sokakta karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı bölgelerdeki pozitif vakalar ve temaslılar nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Kovid-19 salgının kontrol altına almak amacıyla bugünden itibaren ikinci bir emre kadar merkeze bağlı Akyar köyü, merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi Yeşiltepe Mahallesi ile merkez Gebeli Mahallesi 10553 Sokak ve Karaçay ile Cumhuriyet mahalleleri ortak 6002 Sokak'ın karantinaya alınmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

TUNCELİ

Tunceli'de 1 köy karantinaya alındı

Tunceli'de bir köyde Koronavirüs (Covid-19) vakaları görünmesi nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Çemişgezek Kaymakamlığından yapılan açıklamada;" Çemişgezek ilçemize bağlı Örenceler Köyü'nde Koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine 20 Kasım 2020 tarihinden başlanmak üzere 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verilmiştir"denildi.

Kararın ardından jandarma ekiplerinin köyde tedbir alındığı bildirildi.

ARDAHAN

Ardahan'da bir köy Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Ardahan'ın Göle ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Küçükaltunbulak köyünde yapılan çalışmalarda, bazı kişilerin Kovid-19 testinin pozitif olduğu belirlendi.

Harekete geçen İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verdi.

Jandarma ekiplerinin önlem aldığı köyün giriş ve çıkışları kapatıldı.

ADIYAMAN

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 140 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber