MEB'in Böyle Bir Sınırlama Yapma Hakkı Bulunmamaktadır

Bilindiği üzere, MEB kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere iki tip öğretmen ataması yapmaktadır. Bakanlık, hali hazırda aday veya asil memur olarak çalışanlar ile birlikte memuriyetten istifa edenlerin de KPSS puanı ile başvuru yapmasını kabul etmemektedir. Ancak, kadrolu öğretmenlik atamalarında getirilen bu uygulama sözleşmeli öğretmen atamalarında da uygulanmak istemekte olup, bu yanlış bir uygulamadır ve bu uygulamanın mevzuat bağlamında hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2007 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta içinde yapılan açıklamada şu hususa yer verilmiştir.

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında hâlen aday ya da asıl Devlet memuru olarak görev yapmakta olanlar ile öğretmenlik dâhil Devlet memuru iken adaylık döneminde ya da adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. "

MEB'in, memurların KPSS puanı ile başvurularını kabul etmeme yönündeki uygulamasının yanlış olduğunu daha önce açıklamış ve bu konuda bir üyemizin kazandığı davaları yayımlamıştık. Konuya dair hak arama mücadelesi haberini görmek için tıklayınız.

MEB'in kadrolu öğretmenler için getirdiği bu uygulama yanlış iken, mevzuat dayanağı bulunmayan bu uygulamayı sözleşmeli öğretmenlik atamalarında devam ettirmek istemesi tam bir hukuk yanlışıdır.

Mevzuatmıza göre memur olarak çalışan bir kişinin sözleşmeli bir pozisyona atanmaya hak kazanması halinde memuriyetten istifa ederek bu göreve başlaması önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Başka bir deyişle, asil veya aday memur olarak çalışan veyahutda daha önce memur olarak çalışmakta iken istifa eden kişilerin, KPSS puanı ile sözleşmeli öğretmenlik atamalarına başvurması ve yerleşmeye hak kazanmaları halinde memuriyet görevlerini bırakarak sözleşmeli öğretmen olmaları mümkündür.

MEB'in hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu uygulamayı değiştirmesini ve kurumu boş yere gereksiz dava yükünden kurtarması gerekmektedir. Çok açık bir mevzuat düzenlemesi olmasına rağmen aksi bir uygulama yapmak kurum yöneticilerini daha sonra çok kötü sıkıntılarla karşı karşıya bırakabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber