İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

BOTAŞ'ın kapsam dışı personel yönetmeliği yine değişti

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

09.11.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

Türkiye Petrolleri A.O. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1 ? 19/3/2001 tarihli ve 24347 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Petrolleri A.O. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinde yer alan "Grup Başkanlığı" birim ünvanı "Daire Başkanlığı", "Grup Başkanı" görev ünvanı ?Daire Başkanı?, "Grup Başkan Yardımcısı" görev ünvanı "Daire Başkan Yardımcısı" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin (b) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Yurt içinde veya yurt dışında yalnızca master, doktora veya lisan eğitimine bağlı vaki ücretsiz izin taleplerinde; talep sahiplerinin mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunmaması ve en az 5 yıl iç hizmet kıdemi olması koşuluyla resmi eğitim süresi ile sınırlı olmak ve sadece yurt dışı resmi eğitim süresi kadar mecburi hizmet taahhüdü alınmak kaydıyla, Ünite Âmirinin teklif ve muvafakatı üzerine Genel Müdürlükçe ücretsiz izin verilebilir."

"d) Ücretsiz izin süresi sonunda 3 işgünü içerisinde görevine başlamayan personel, izinsiz ve mazeretsiz olarak işe devam etmemiş sayılır ve ilgili hakkında 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin II nci bendine göre işlem yapılır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) İş Kanununun 24 üncü maddesinde belirtilen sebeplerle işten ayrılan,"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin "Kademe İlerlemesi ve Personel Değerlendirme Formu" madde başlığı ?Kademe İlerlemesi ve Performans Değerlendirme? olarak, maddede yer alan ?Personel Değerlendirme Formu? ibaresi ?Performans Değerlendirme Formu? olarak, (b) alt bendi de aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Performans Değerlendirme Formu: Performans Değerlendirme Formunun bir örneği bu Yönetmelik ekinde yer almıştır.

Söz konusu Formda, duyulacak ihtiyaca göre, Genel Müdürlükçe değişiklik yapılabilecektir.

Performans Değerlendirme Formu, kademe ilerlemesinin yanında; personelin terfii, görev yerinin, bazı durumlarda işinin değiştirilmesi, eğitim ihtiyacının tespiti veya yetersizlik nedeniyle hizmet akdinin feshinde dayanak olarak kullanılabilecektir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin 4 üncü fıkrasına Daire Başkan Yardımcısı ibaresinden sonra yer almak üzere "Hukuk Müşaviri (Merkez)", görev ünvanı dahil edilmiş, "Kurul Başkan Yardımcısı" görev ünvanı madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 50 nci maddesinin (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Bu ödeme başarılı olma şartına bağlı olarak personelin görev kadro ünvanı, itibari hizmet süresi ve çalışma yeri esas alınmak suretiyle hesaplanır. Performans değerlendirme formuna göre yeterli performansı göstermediği ortaya çıkan (Değerlendirme Matrisi C1 de yer alan) personele, giriş tarihine kıyasla bir yıl süre ile söz konusu ödeme yapılmaz."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmelikte geçen ?1475 sayılı İş Kanunu? ibareleri, ?4857 sayılı İş Kanunu? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 65 inci maddesinin birinci fıkrasında geçen "En az 12 iş günü" ibaresi "En az 10 iş günü", aynı maddenin üçüncü fıkrasında geçen ?12 iş günü? ibaresi "10 iş günü" şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan ?PersonelDeğerlendirme Formu EK-6?; ?Yönetici Personel Performans Değerlendirme Formu EK 6-a, Kapsam Dışı Personel Performans Değerlendirme Formu EK 6-b ve Değerlendirme Matrisi EK 6-c? olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü yürütür.

Ekli formlar için 9.11.2004 tarihli Resmi Gazeteye bakınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber