BASK'tan ek ödemenin KİT personelini kapsamamasına tepki

Haber Giriş : 08 Ekim 2008 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Başkanı Resul Akay, ek ödeme kararının KİT personelini kapsamamasına tepki göstererek, ?Hükümet ek ödeme kararı ile topladığı prestiji eline yüzüne bulaştırmıştır. Adeta kürek mahkumu gibi çalıştırılan KİT personelini 103 YTL tutarındaki ek ödemeden de mahrum bırakan iktidarın yalnızca adaletinin değil, vicdanının ve insafının da sorgulanmasının zamanı gelmiş ve geçmektedir? dedi.

- Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Başkanı Resul Akay, 15 Ağustos'tan itibaren geçerli ek ödeme kararının KİT personelini kapsamamasına tepki göstererek, ?Hükümet ek ödeme kararı ile topladığı prestiji eline yüzüne bulaştırmıştır. Adeta kürek mahkumu gibi çalıştırılan KİT personelini 103 YTL tutarındaki ek ödemeden de mahrum bırakan iktidarın yalnızca adaletinin değil, vicdanının ve insafının da sorgulanmasının zamanı gelmiş ve geçmektedir? dedi.

BASK Başkanı Resul Akay, yaptığı yazılı açıklamada KİT Personelinin ek ödemeden yoksun bırakılmasına tepki gösterdi. Akay, KİT personelinin haftada altı gün çalıştırıldığını söyleyerek, ?Yıllık izinleri verilmemekte, bir sonraki yıla da devredilmemektedir. Hastalandığında 'geçmiş olsun' yerine azar işitmektedir. Üç personelin yapacağı iş bir personele yaptırılmaktadır. Adeta kürek mahkumu gibi çalıştırılan KİT personelini 103 YTL tutarındaki ek ödemeden de mahrum bırakan iktidarın yalnızca adaletinin değil, vicdanının ve insafının da sorgulanmasının zamanı gelmiş ve geçmektedir? dedi.

KİT personeli kapsam dışı bırakan YPK kararının, iki aylık bir süre zarfında tamamlandığını hatırlatan Resul Akay, ?Söz konusu YPK kararında kendisini hakkın ve adaletin timsali olarak gören, tüyü bitmedik yetimin hakkını yedirmeyeceğini her fırsatta yineleyen Sayın Başbakanın da imzasının bulunması manidar olduğu kadar hüzün verici bir tablodur? dedi. BASK Başkanı Akay şunları söyledi:

?IMF'nin dayatması sonucu on yıldır KİT'lere personel alınmamaktadır. KİT'lerde ana hizmeti yürütmekle görevli personeldeki eksiklik kavurucu bir şekilde personele yansımaktadır. Geriye kalan personelin yaş ortalaması yükseldiği için performans ciddi anlamda düşmektedir. KİT'lerin yapmakla yükümlü olduğu hizmetler emeklilik, vefat, istifa ve nakil gibi nedenlerle sayıları her geçen gün azalan ve giderek yaşlanan personelle yürütülmektedir. Hükümet 15 Ağustos'tan önce ödenen 136 YTL tutarındaki ek ödemeyi KİT personeline yaptığına pişman olmalı ki, ya da IMF ve Dünya Bankası tarafından pişman edilmiş olmalı ki 103 YTL tutarındaki ek ödemeden mahrum bırakmıştır. Hükümet bu uygulama ile KİT personeline ister emekli olun, ister istifa edin, isterseniz başka kurumlara yatay geçiş yapın demektedir. Çünkü KİT'leri özelleştirmenin önündeki en büyük engel halen çalışan personeldir. Personeli tasfiye etmenin en kestirme yolu da personele yıllık izinlerini vermeyerek, hastalık izni alanlara fırça atarak, haftada altı gün çalıştırarak, üç kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırarak, yapamayana ceza vererek KİT personeline kürek mahkumu muamelesi yapmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber