Meclisin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2008 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de bu hafta

Ankara - Meclis, 1. bölümü geçen hafta kabul edilen 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı için bu hafta da fazla mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, 2 Aralık Salı günü, CHP ve MHP'nin, öğretmen ve okulların sorunlarına ilişkin verdikleri araştırma önergeleri birleştirilerek görüşülecek.

Önergelerin ardından, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ele alınacak. "Temel kanun" olarak 52 bölüm halinde görüşülecek olan ve önemli değişiklikler içeren tasarıya göre, anonim veya bir başka şirket kurmak, şirketin sermayesini artırmak amacıyla veya vaadiyle halktan para toplanabilmesi için SPK'dan izin alınacak. İzin almadan para toplayanlara, 6 aya kadar hapis cezası verilecek.

Türk hukukuna ilk defa "sorumluluk sigortası" kavramı girecek. Yanlış tedavi uygulayan doktor, yanlış savunma yapan avukat, kötü yönetim sergileyen şirket yetkilisi, "sorumluluk sigortası" kapsamında tazminat ödeyecek.

Evin kapısına gelerek (kapıdan) veya yoldan çevirerek yapılan satışlar, "saldırgan satış yöntemi" olarak değerlendirilecek.

Kurban Bayramı nedeniyle TBMM'nin 9-11 Aralık tarihinde çalışmayacağından dolayı "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle, Genel Kurulda, 4 Aralıkta genel görüşme yapılacak.

Konuyla ilgili olarak, Hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in konuşması bekleniyor. Çiçek'in konuşmasının ardından AK Parti, CHP, MHP ve DTP grupları adına ve kişisel konuşmalar yapılacak.

Genel Kurul, 2 Aralık Salı günü 15.00-23.00, 3 ve 4 Aralıkta ise 11.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM Genel Kurulunda, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı görüşülürken, gündemin ön sırasına alınan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında karayoluyla yolcu ve yük taşımacılığı, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması ile karşılıklı vergi kaçakçılığına engel olunmasını öngören 3 kanun tasarısı, Türkiye'ye sağlanan Avrupa Topluluğu mali yardımlarıyla ilgili tasarı, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine Yönelik Kyoto Protokolüne Türkiye'nin Katılmasının Uygun Bulunduğuna Dair Tasarı, Dernekler Kanunda değişiklik öngören kanun teklifi ile Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunda Değişiklik yapan tasarının da ele alınması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber