Gümrük Müsteşarlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 Nisan 2009
Resmî Gazete
Sayı : 27199

YÖNETMELİK

Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı)'tan:

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 3/5/2008 tarihli ve 26865 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gümrük Müsteşarlığı Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası ile 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan ?Narkotik? ibaresi ?Dedektör? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan ??uyarınca yapılacak atamalar? ibaresinden sonra gelmek üzere ?ile müdür ve üstü unvanlarda görev yapanların yer değiştirme işlemleri? ibaresi ve 22 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ??veya atama yapılacaklar ile? ibaresinden sonra gelmek üzere ?müdür ve üstü unvanlarda görev yapanların yer değiştirme işlemleri ve? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin dördüncü fıkrasında geçen ?Mart ayının yirmisine? ibaresi ?en geç Mart ayı sonuna? ibaresi şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Gümrük Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

İLGİLİ MADDELER

Yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personel
Madde 7 -
(2) Ancak, yer değiştirme suretiyle atamaya tabi unvanlarda görev yapan personelden Narkotik Köpek İdarecileri ile X-Ray Operatörleri bu görevleri fiilen yürüttükleri müddetçe yer değiştirme suretiyle atamaya tabi değildirler. Söz konusu görevleri yerine getiren personelin yer değiştirme işlemleri, gümrük idarelerinin ihtiyacına göre Kurulca bu Yönetmelik hükümlerine bağlı kalınmaksızın yapılır. Ancak, herhangi bir nedenle bu görevlerden fiilen ayrıldıkları tarihte halen görev yaptığı bölgedeki çalışma süresini dolduranlar, yer değiştirme dönemi beklenilmeksizin diğer bölgelere atanır.

Elektronik ortamda kur'a yoluyla yer değiştirme esasları
Madde 11 - (1) Yer değiştirme suretiyle atama işlemleri elektronik ortamda kur'a yoluyla aşağıdaki ilkeler çerçevesinde yapılır;
(Değişik bend: 18/11/2008- 27058 S.R.G Yön/4.mad.) 12, 14, 16 ve 25 inci maddeler ile 8 inci maddenin üçüncü fıkrası ve 19 uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca yapılacak atamalar kuraya tabi tutulmaksızın Kurulca yerine getirilir.
b) 7 nci maddenin ikinci fıkrasına göre yer değiştirme kapsamı dışında bırakılan Narkotik Köpek İdarecileri ve X-Ray Operatörleri ile Geçici Madde 2 ve Geçici Madde 5 uyarınca yerinde kalma talebinde bulunanlardan belirtilen şartları taşıyanlar, kur'a yoluyla yer değiştirme işlemine dahil edilmez.

Yer Değiştirme Kurulunun görevleri
Madde 22 - (1) Kurul;
a) Hizmetin gereğini,
b) Memurun özür ve sicil durumunu,
c) Atamaya tabi olan personelin daha önce görev yaptığı hizmet bölgelerini ve hizmet alanlarını,
ç) Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formları ile eklerini ve diğer belgeleri,
inceleyerek yer değiştirme dönemi içerisinde, personelin özür durumlarına göre yerinde bırakılacaklar veya atama yapılacaklar ile hizmet bölgesi içinde yer değişikliği talebinde bulunanların durumlarını karara bağlar.

Özür halleri
Madde 12 - (1) Aşağıda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi ve ilgililerin de talebi halinde; çalışma süresini doldurmuş personel yerlerinde bırakılabilir, çalışma süresini tamamlamayan personel farklı hizmet bölgelerine atanabilir.
(A) Özür Grubu: Sağlık Durumu,
(2) Bu özür gruplarının değerlendirilmesinde yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır.
(3) Yukarıda belirtilen özürleri nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunanların atamaları, öncelikle aynı bölge içinde başka bir hizmet alanına veya özürlerine cevap verebilecek farklı bölgelerdeki hizmet alanlarına yapılabilir. İdare, özürlerinin ortadan kalkması halinde memurun ayrıldığı bölgedeki eksik kalan çalışma süresini tamamlatabilir.
(4) İstekleri üzerine, başka bölge veya hizmet alanına atanan veya yerinde bırakılan memurlar, özürlerinin devam ettiğini gösteren belgeleri her yılın Mart ayının yirmisine kadar Personel Dairesi Başkanlığına göndermek zorundadırlar. Bu tarihten sonra yer değiştirme veya yerinde kalma talebinde bulunan personelin talepleri dikkate alınmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber